Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zanger Yousou Ndour nieuwe ambassadeur Kinderarbeid ILO

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Zanger Yousou Ndour nieuwe ambassadeur Kinderarbeid ILO mondiaal - (Mascha.Spanjers@fnv.nl)

De Afrikaanse zanger Youssou Ndour is door de Internationale Arbeids Organisatie (ILO) in Genève uitgeroepen tot ereambassadeur van de campagne tegen kinderarbeid. Ndour ontving de titel voor zijn inspanningen om meer bewustwording te kweken in de strijd tegen kinderarbeid.

De Afrikaanse zanger Youssou Ndour is door de Internationale Arbeids Organisatie (ILO) in Genève uitgeroepen tot ereambassadeur van de campagne tegen kinderarbeid. Ndour ontving de titel voor zijn jarenlange inspanningen om meer bewustwording te kweken bij het grote publiek in de wereldwijde strijd tegen kinderarbeid.

Juan Somavai, directeur van de ILO, noemde Ndours jarenlange betrokkenheid bij de mensenrechten en prees hem voor het aanvaarden van de functie voor het uitbannen van de ergste vormen van kinderarbeid.. Ndour beloofde zich onverminderd in te blijven zetten voor de campagne. Zijn video: "My Hope is in You", die ook werd gedraaid tijdens de ceremonie, maakte al deel uit van een campagne voor ratificatie van een nieuwe ILO-conventie om kinderarbeid uit te bannen.

Youssou Ndour, geboren in 1959 in Dakar, Senegal, is componist en performer van "Mbalax", een mix van Afrikaanse, Caribische en popmuziek. Hij werkte samen met o.a. Peter Gabriel, Sting, Lou Reed en Paul Simon. Ook speelde hij vaak op benefietconcerten van Amnesty International en Unicef. Ndour wordt al jarenlang beschouwd als een van de meest betrokken activisten onder internationale beroemdheden en is al meer dan 10 jaar betrokken bij mensenrechten- en in het bijzonder kinderrechten.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de www.ilo.org (ILO).

Meer nieuws? Ga naar www.fnv.nl/mondiaal .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie