Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen over uithuiszetting familie Lipman in Delft

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

College informeert commissie over huisuitzetting familie Lipman

De Commissie Leefbaarheid heeft in haar vergadering van 10 november jl. aan het college vragen gesteld over de huisuitzetting van de familie Lipman in Delft. De commissie wil met name weten wat de gemeente heeft gedaan om deze huisuitzetting te voorkomen. Het college heeft daarom alle inspanningen die zijn verricht voor deze familie op een rij gezet, en geeft daarbij in een brief aan de commissie aan dat zij de zorgplicht van de gemeente zeer ruim heeft opgevat.

De gemeente heeft samen met de corporaties de BAW-regeling (Bijzondere op het punt staan hun huis uit gezet te worden. Basis van deze regeling is dat er met het betreffende gezin afspraken worden gemaakt via de zorgregelaar van de GGD. Wanneer een gezin deze afspraken niet wil maken, kan de BAW-regeling niet worden gestart. In dat geval wordt het gezin afhankelijk van noodhulp. De weg naar de BAW-regeling blijft in principe open, mits alsnog wordt ingestemd met de zorgafspraken.

In het geval van de familie Lipman geeft het college aan dat de woningbouwcorporatie gerechtigd was, gezien de uitspraak van de kantonrechter, om de familie het huis uit te zetten. De corporatie heeft het gezin vervolgens aangemeld voor een zogeheten laatste kans in het kader van de BAW-regeling. Met het gezin bleken hier over geen afspraken te maken te zijn. Vervolgens heeft de gemeente nog op de dag van uitzetting diverse nood woonvoorzieningen aangeboden, iets wat bij uitzetting zeker niet standaard is. Het gezin heeft deze huisvesting afgewezen.

Het college wijst er in haar brief aan de commissie op, dat de gemeente om redenen van privacy niet gedetailleerd op de situatie van een gezin kan en mag ingaan.

Betrokkene kan in het openbaar de gemeente van allerlei zaken betichten, maar dat is daarmee geen reden voor de gemeente om uit te spreken welke gedrag van de betrokkene zélf tot deze situatie heeft geleid. Hiermee ontstaat in de publiciteit vaak het beeld dat de gemeente geen interesse heeft voor dergelijke zaken of niets doet. Het tegendeel is waar, aldus het college.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie