Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open dag Chemie bij de Vrije Universiteit Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 11-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vrije Universiteit Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 31/10/2000Open dag Chemie bij de Vrije Universiteit:
Avonturen in de chemie voor jong en oud, van 5 tot 90 jaar

Volwassenen en kinderen kunnen zelf chemische experimenten uitvoeren tijdens de ´Open Dag Chemie´. De open dag vindt plaats op zaterdag 11 november van 10.30 tot 15.30 uur in de laboratoria van de divisie Scheikunde /Farmaceutische Wetenschappen van de Vrije Universiteit. Medewerkers en studenten zullen laten zien wat er in de scheikundelaboratoria gebeurt. De bezoekers kunnen in het huishoudstoffenlaboratorium proeven uitvoeren met bijvoorbeeld azijn, soda, bakpoeder en slasaus.

Voor kinderen is er een speciaal kinderlaboratorium waar zij veilig shampoo, haargel, badzout en tandpasta kunnen maken. Voor de hele kleintjes is kinderopvang aanwezig. Naast het zelf doen van proeven zijn er exposities, demonstraties en voorlichting over onderzoek-programma´s. Bezoekers kunnen tijdens de open dag hun kennis van stoffen testen met een computerquiz.

De chemici besteden deze dag vooral aandacht aan de rol die scheikunde in ons leven speelt. Immers, of het nu gaat om eten, kleding, cosmetica of sport; scheikunde heeft op ons dagelijks leven een grote invloed. De gasten op de open dag kunnen bijvoorbeeld iets horen en zien over onderzoek naar geneesmiddelen, onderzoek met lasers, en het bepalen van sporen van verontreinigingen in het milieu. De experimenten die men zelf kan uitvoeren, gaan over stoffen die iedereen kent, zoals smaak- en kleurstof in het eten of schoonmaakmiddel in de keuken.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie