Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DSO peilt meningen in wijken Rustenburg/Oostbroek Den Haag

Datum nieuwsfeit: 11-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Weer mening peilen in Rustenburg & Oostbroek

Dienst Stedelijke Ontwikkeling peilt zaterdag weer meningen in Rustenburg/ Oostbroek. Bewoners kunnen anoniem aangeven of zij het eens zijn met de stelling:

"het samenvoegen van woningen is zinloos"

Om grotere woningen in de wijk te krijgen stimuleert de gemeente samenvoegen van 2 kleinere woningen tot 1 grote. Daarvoor is een interessante subsidieregeling.
Al twee keer eerder is de Meningpeiler in deze wijk ingezet.

Met de eerste stelling: "Ik heb liever gratis parkeren dan ruimte voor groen of kinderen" bleken 119 deelnemers het eens. Het merendeel (310) wilden deze stelling niet onderschrijven.

Twee weken terug stond er op het bord: "Wie zijn woning slecht onderhoudt moet door de gemeente hard worden aangepakt" Dat leverde 216 voorstanders en 33 tegenstanders op.

Meer dan een jaar geleden begon de Dienst Stedelijke Ontwikkeling met een nieuwe aanpak van het plan over de toekomst van Rustenburg/Oostbroek, het wijkplan.
Belangrijk uitgangspunt is dat er niet gesloopt wordt. Enthousiaste bewoners uit de wijk hebben de afgelopen tijd in werkgroepen nagedacht over de aanpak van problemen die in de wijk spelen. De werkgroepen zijn belangrijk omdat de gemeente niet met alle individuele bewoners kan overleggen.

Het concept wijkplan is nu bijna klaar. Daaruit zijn ook een aantal dillema's naar voren gekomen. Over deze dillema's wil de Dienst Stedelijke Ontwikkeling graag ook de mening van willekeurige wijkbewoners weten. Die mening wordt dan aan de behandelende commissie voorgelegd.

Van 11.30 tot 14.30 uur staan de medewerkers van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling zaterdag met de Meningpeiler voor de Albert Heijn op de Dierenselaan.

last update: 7 november 2000 ;pag.: 4976; auteur: 77 7 november 2000 - pag. 4976 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie