Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 11-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zaterdag
17:12 zaterdag 11 november 2000

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Aanrijding auto bromscooter

GIETEN. Vrijdagavond botsten op de kruising van de Stationsstraat met de Brink in Gieten een auto en een bromscooter op elkaar. De 18 jr. bromfietsbestuurder uit Veendam en zijn 19 jr. passagier uit Gieten raakten daarbij gewond. De bestuurder werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De passagier hoefde niet behandeld te worden. De aanrijding ontstond doordat een 22 jr. automobiliste uit Gasselternijveen linksaf sloeg en daarbij de tegemoetkomende bromscooter niet voor liet gaan.


*
Bromscooter botst op loslopende koe

DWINGELOO. Op de N855 bij Dwingeloo raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17 jr. bromfietsbestuurder uit Diever gewond. De jongen kwam in botsing met een koe. Met waarschijnlijk lichte verwondingen werd de jongen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De koe was ontsnapt uit een weiland en de gewaarschuwde politie was bezig het dier weer achter een omheining te krijgen. Net op het moment dat de bromscooter naderde sprong het dier over een sloot en liep de weg op. De politie probeerde met de zwaailampen van de politieauto de bestuurder nog te waarschuwen. Dit had echter geen effect en de bromscooter botste op de koe. Het dier is eigendom van een slager uit Dwingeloo. Deze zorgde er voor dat het dier niet weer op de weg kon komen. Waarschijnlijk raakte het dier lichtgewond aan de voorpoten.


*
Autos botsen

ELP. Op de Schoonloerweg in Elp botsten zaterdagmorgen een kleine vrachtauto en een bestelauto frontaal op elkaar. Hierbij raakte een 20 jr. man uit Tweede Exloermond gewond. Hij bestuurde de bestelauto. De 58 jr. vrachtautobestuurder uit Doornspijk remde i.v.m. een afslaande auto. Tijdens het remmen gleed de vrachtauto door en kwam op de andere weghelft. Uit tegenovergestelde richting naderde de man uit Tweede Exloermond. Hij botste op de vrachtauto en kwam met zijn eigen auto in de berm tot stilstand. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.


*
Alcohol in het verkeer

ASSEN. Tussen vrijdagavond 22.00 uur en zaterdagmorgen 04.00 uur controleerde de politie in Assen op grote schaal op het rijden onder invloed. In totaal 12 agenten namen bij 422 bestuurders/bestuursters een blaastest af. 43 hadden gedronken. Bij vier werd een hoger alcoholgehalte vastgesteld dan 0,5 promille. Een 35 jr. man uit Assen reed over de Zuidersingel met een alcoholgehalte van 0,65 promille. Een 43 jr. man uit Bovensmilde reed over de Balkenweg met een alcoholgehalte van 0,75 promille. Een 31 jr. man uit Zeyen reed over Peelo met een alcoholgehalte van 0,8 promille. De hoogste score haalde een 36 jr. man uit Assen. Hij werd gecontroleerd op de Mahatma Gandhiweg. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van 1,2 promille.

ASSEN. Op de Thorbeckelaan in Assen trok in de nacht van zaterdag op zondag een bromfietser zonder helm de aandacht van de politie. Bij controle bleek dat de 30 jr. bestuurder uit Assen gedronken had. (1,9 promille). Bovendien was de bromfiets niet verzekerd.

GASSELTE. Een 51 jr. automobilist uit Gieten werd vrijdagavond op de N34 bij Gasselte klem gereden door een aantal medeweggebruikers. Volgens deze getuigen had de man af en toe de hele wegbreedte nodig en werd het vooral bij bochten soms erg gevaarlijk. De gewaarschuwde politie liet de bestuurder blazen. Hieruit bleek dat hij gedronken had. Hij werd aangehouden en op het politiebureau werd een ademanalyse uitgevoerd. Het resultaat was een alcoholgehalte van ruim 1,3 promille. Bovendien bleek dat de man geen geldig rijbewijs meer had.


*
Aanhangers gestolen

GASTEREN. Vrijdag werd bij een woning aan de Brink in Gasteren een aanhanger gestolen. De eigenaar had deze met een ketting vastgelegd aan een boom voor de woning. Het slot werd echter geforceerd.

UFFELTE. Waarschijnlijk is vrijdagavond, kort voor middernacht, bij een woning aan de Weg achter de es in Uffelte een aanhanger gestolen. Zaterdagmorgen ontdekte de bewoner dat zijn aanhanger (geladen met openhaard hout) verdwenen was. Het hek waarachter de aanhanger geparkeerd stond, was uit de scharnieren getild. In de buurt is een witte auto gezien.


*
Auto-inbraken

MEPPEL. Vrijdagavond werd op een parkeerplaats aan de Kromme Elleboog in Meppel een radio gestolen uit een auto. De 27 jr. bestuurder uit Meppel had zijn auto daar tegen 20.30 uur geparkeerd. Omstreeks 22.30 uur ontdekte hij de diefstal. Een portierslot werd geforceerd. Omdat het koopavond was hoopt de politie dat er mensen zijn die mogelijk iets hebben gezien. De auto, een zwarte VW Polo, stond vlak bij de geopende slagboom.

ASSEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er Assen ingebroken in vijf autos. Deze stonden geparkeerd aan de Groningerstraat (Cd-speler met Cds weg), Keverkleuver (radardetector weg), Selma Lagerhoflaan (radardetector en radio/Cd-speler weg), Marnepad (het stuur gestolen) en de Sternmesschen (radardetector weg).
Zaterdagmiddag werd er ingebroken in een auto die geparkeerd stond in de parkeergarage aan de Poststraat. Uit deze auto werden een radio en een radardetector gestolen.

EMMEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Boermarkeweg in Emmen. Waarschijnlijk is de radio gestolen.


*
Inbraak

NIJEVEEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in de kiosk bij een benzinestation langs de A-32 ter hoogte van Nijeveen. Een ruit werd vernield. Uit de kiosk is geld gestolen.


*
Spoor van vernielingen

EELDE PATERSWOLDE. In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden een spoor van vernielingen achtergelaten in Eelde Paterswolde. Bij maar liefst 28 autos werden spiegels vernield. Verder moest een tuinstel het ontgelden. De autos stonden geparkeerd aan de Hoofdweg, Mozartweg, Hobbemaweg, Anemoonweg, Helmerdijk, Gen. Snijdersweg, Boerhaveweg en Hoofdweg. Het tuinstel stond bij een woning aan de Kooistukken.


*
Vechtpartij

HOOGEVEEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond er in een Shoarmazaak aan de Hoofdstraat in Hoogeveen een vechtpartij waarbij meerdere personen betrokken waren. De politie hield op aanwijzing van betrokkenen een 19 jr. jongen uit Hoogeveen aan. Hij wordt beschuldigd van mishandeling en bedreiging. Ook sneuvelde er een ruit van de zaak. Vandaag en morgen wordt de zaak verder uitgezocht. Twee medewerkers van de shoarmazaak hebben inmiddels aangifte gedaan van mishandeling.


*
Autobrand

COEVORDEN. Op de Krimweg in Coevorden vloog vrijdagavond spontaan de auto van een 35 jr. man uit Ane in brand. Onder het rijden merkte hij dat zijn motor brandde. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de hele auto uitbrandde. Nu brandde alleen het motorcompartiment uit.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie