Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 11-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zaterdag
17:12 zaterdag 11 november 2000

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Aanrijding auto bromscooter

GIETEN. Vrijdagavond botsten op de kruising van de Stationsstraat met de Brink in Gieten een auto en een bromscooter op elkaar. De 18 jr. bromfietsbestuurder uit Veendam en zijn 19 jr. passagier uit Gieten raakten daarbij gewond. De bestuurder werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De passagier hoefde niet behandeld te worden. De aanrijding ontstond doordat een 22 jr. automobiliste uit Gasselternijveen linksaf sloeg en daarbij de tegemoetkomende bromscooter niet voor liet gaan.


*
Bromscooter botst op loslopende koe

DWINGELOO. Op de N855 bij Dwingeloo raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17 jr. bromfietsbestuurder uit Diever gewond. De jongen kwam in botsing met een koe. Met waarschijnlijk lichte verwondingen werd de jongen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De koe was ontsnapt uit een weiland en de gewaarschuwde politie was bezig het dier weer achter een omheining te krijgen. Net op het moment dat de bromscooter naderde sprong het dier over een sloot en liep de weg op. De politie probeerde met de zwaailampen van de politieauto de bestuurder nog te waarschuwen. Dit had echter geen effect en de bromscooter botste op de koe. Het dier is eigendom van een slager uit Dwingeloo. Deze zorgde er voor dat het dier niet weer op de weg kon komen. Waarschijnlijk raakte het dier lichtgewond aan de voorpoten.


*
Autos botsen

ELP. Op de Schoonloerweg in Elp botsten zaterdagmorgen een kleine vrachtauto en een bestelauto frontaal op elkaar. Hierbij raakte een 20 jr. man uit Tweede Exloermond gewond. Hij bestuurde de bestelauto. De 58 jr. vrachtautobestuurder uit Doornspijk remde i.v.m. een afslaande auto. Tijdens het remmen gleed de vrachtauto door en kwam op de andere weghelft. Uit tegenovergestelde richting naderde de man uit Tweede Exloermond. Hij botste op de vrachtauto en kwam met zijn eigen auto in de berm tot stilstand. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.


*
Alcohol in het verkeer

ASSEN. Tussen vrijdagavond 22.00 uur en zaterdagmorgen 04.00 uur controleerde de politie in Assen op grote schaal op het rijden onder invloed. In totaal 12 agenten namen bij 422 bestuurders/bestuursters een blaastest af. 43 hadden gedronken. Bij vier werd een hoger alcoholgehalte vastgesteld dan 0,5 promille. Een 35 jr. man uit Assen reed over de Zuidersingel met een alcoholgehalte van 0,65 promille. Een 43 jr. man uit Bovensmilde reed over de Balkenweg met een alcoholgehalte van 0,75 promille. Een 31 jr. man uit Zeyen reed over Peelo met een alcoholgehalte van 0,8 promille. De hoogste score haalde een 36 jr. man uit Assen. Hij werd gecontroleerd op de Mahatma Gandhiweg. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van 1,2 promille.

ASSEN. Op de Thorbeckelaan in Assen trok in de nacht van zaterdag op zondag een bromfietser zonder helm de aandacht van de politie. Bij controle bleek dat de 30 jr. bestuurder uit Assen gedronken had. (1,9 promille). Bovendien was de bromfiets niet verzekerd.

GASSELTE. Een 51 jr. automobilist uit Gieten werd vrijdagavond op de N34 bij Gasselte klem gereden door een aantal medeweggebruikers. Volgens deze getuigen had de man af en toe de hele wegbreedte nodig en werd het vooral bij bochten soms erg gevaarlijk. De gewaarschuwde politie liet de bestuurder blazen. Hieruit bleek dat hij gedronken had. Hij werd aangehouden en op het politiebureau werd een ademanalyse uitgevoerd. Het resultaat was een alcoholgehalte van ruim 1,3 promille. Bovendien bleek dat de man geen geldig rijbewijs meer had.


*
Aanhangers gestolen

GASTEREN. Vrijdag werd bij een woning aan de Brink in Gasteren een aanhanger gestolen. De eigenaar had deze met een ketting vastgelegd aan een boom voor de woning. Het slot werd echter geforceerd.

UFFELTE. Waarschijnlijk is vrijdagavond, kort voor middernacht, bij een woning aan de Weg achter de es in Uffelte een aanhanger gestolen. Zaterdagmorgen ontdekte de bewoner dat zijn aanhanger (geladen met openhaard hout) verdwenen was. Het hek waarachter de aanhanger geparkeerd stond, was uit de scharnieren getild. In de buurt is een witte auto gezien.


*
Auto-inbraken

MEPPEL. Vrijdagavond werd op een parkeerplaats aan de Kromme Elleboog in Meppel een radio gestolen uit een auto. De 27 jr. bestuurder uit Meppel had zijn auto daar tegen 20.30 uur geparkeerd. Omstreeks 22.30 uur ontdekte hij de diefstal. Een portierslot werd geforceerd. Omdat het koopavond was hoopt de politie dat er mensen zijn die mogelijk iets hebben gezien. De auto, een zwarte VW Polo, stond vlak bij de geopende slagboom.

ASSEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er Assen ingebroken in vijf autos. Deze stonden geparkeerd aan de Groningerstraat (Cd-speler met Cds weg), Keverkleuver (radardetector weg), Selma Lagerhoflaan (radardetector en radio/Cd-speler weg), Marnepad (het stuur gestolen) en de Sternmesschen (radardetector weg).
Zaterdagmiddag werd er ingebroken in een auto die geparkeerd stond in de parkeergarage aan de Poststraat. Uit deze auto werden een radio en een radardetector gestolen.

EMMEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Boermarkeweg in Emmen. Waarschijnlijk is de radio gestolen.


*
Inbraak

NIJEVEEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in de kiosk bij een benzinestation langs de A-32 ter hoogte van Nijeveen. Een ruit werd vernield. Uit de kiosk is geld gestolen.


*
Spoor van vernielingen

EELDE PATERSWOLDE. In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden een spoor van vernielingen achtergelaten in Eelde Paterswolde. Bij maar liefst 28 autos werden spiegels vernield. Verder moest een tuinstel het ontgelden. De autos stonden geparkeerd aan de Hoofdweg, Mozartweg, Hobbemaweg, Anemoonweg, Helmerdijk, Gen. Snijdersweg, Boerhaveweg en Hoofdweg. Het tuinstel stond bij een woning aan de Kooistukken.


*
Vechtpartij

HOOGEVEEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond er in een Shoarmazaak aan de Hoofdstraat in Hoogeveen een vechtpartij waarbij meerdere personen betrokken waren. De politie hield op aanwijzing van betrokkenen een 19 jr. jongen uit Hoogeveen aan. Hij wordt beschuldigd van mishandeling en bedreiging. Ook sneuvelde er een ruit van de zaak. Vandaag en morgen wordt de zaak verder uitgezocht. Twee medewerkers van de shoarmazaak hebben inmiddels aangifte gedaan van mishandeling.


*
Autobrand

COEVORDEN. Op de Krimweg in Coevorden vloog vrijdagavond spontaan de auto van een 35 jr. man uit Ane in brand. Onder het rijden merkte hij dat zijn motor brandde. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de hele auto uitbrandde. Nu brandde alleen het motorcompartiment uit.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...