Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: concert Politie Muziekkorps

Datum nieuwsfeit: 11-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Zuidhorn 6-11-2000
Try-out concert Politie Muziekkorps
Met medewerking van TOPS dubbelmannenkwartet

De Rank, zaterdag 11 november

Het Regionaal Politie Muziekcorps Groningen geeft op zaterdag 11 november 2000 een try-out concert in de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) De Rank aan de Westergast in Zuidhorn. Het RPMG bereidt zich met dit concert voor op haar jaarconcert van zaterdag 18 november in de Oosterpoort in Groningen. Aan het concert in Zuidhorn wordt meegewerkt door TOPS dubbelmannenkwartet. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Rank. De toegangsprijs bedraagt fl. 7,50

Het politiemuziekkorps brengt tijdens de try-out een gevarieerd muzikaal programma bestaande uit verschillende genres muziek. Voor de pauze speelt het orkest een licht klassiek programma met daarin veel origineel voor fanfare geschreven muziek van meest Nederlandse componisten. Op het programma staan werken van Vlak, Van der Roost, De Haan, Vliex en Andrew Lloyd Webber. Na de pauze brengen orkest en malletband een muzikale show met onder andere een compilatie van herkenningsmelodieën van bekende politieseries zoals Derrick en Mission Impossible en veel Zuid-Amerikaanse muziek. De malletband van het RPMG staat onder leiding van instructeur Ronald Bosman. De algehele muzikale leiding is in handen van chef-dirigent Wim Jongen.

Aan het concert in Zuidhorn wordt meegewerkt door TOPs dubbel-mannenkwartet. Deze zanggroep, bestaande uit acht mannen, levert een vocale bijdrage van verschillende genres aan het concertprogramma. TOPs dubbel-mannenkwartet werd in 1981 opgericht door de heer B. Top. Het ensemble staat onder leiding van Tjeerd Reitsema uit Oldehove. De leden van het dubbelmannenkwartet komen uit Pieterzijl, Grijpskerk, Zuidhorn en Eelde-Paterswolde.

Het Regionaal Politie Muziekcorps Groningen is het muzikale visitekaartje van Regiopolitie Groningen en bestaat uit een 45 muzikanten tellend fanfareorkest en een malletband (slagwerkensemble) van 15 muzikanten. De leden van het RPMG zijn voor een groot deel in dienst van Regiopolitie Groningen. Het politiemuziekkorps treedt ongeveer 30 keer per jaar op, veelal voor politie en justitie. Daarnaast verzorgt het RPMG concerten in de gehele provincie Groningen, maar ook in andere delen van het land en in het buitenland. De algehele muzikale leiding van het RPMG is in handen van chef-dirigent Wim Jongen.

Inlichtingen: afdeling communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie