Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NTV en Bloemenvaktentoonstelling gelijktijdig in RAI

Datum nieuwsfeit: 01-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam RAI


Horti Fair 2000
10 mei 2000

Grote belangstelling voor deelname aan International Horti Fair 2000

NTV en Bloemenvaktentoonstelling gelijktijdig onder dak van Amsterdam RAI

De belangstelling voor deelname aan de International Horti Fair, van 1 tot en met 4 november 2000 in Amsterdam, is groot. Die conclusie trekken de organi- satoren op basis van de inschrijvingen voor de vakbeurs. De International Horti Fair bestaat uit de Internationale Tuinbouwvakbeurs NTV en de Internationale Bloemenvaktentoonstelling. Dit jaar worden beide evenementen voor de eerste keer gelijktijdig en onder hetzelfde dak gehouden, namelijk in Amsterdam RAI.

Beide vakbeurzen zijn in hun branche internationaal toonaangevend: ongeveer de helft van zowel deelnemers als bezoekers komt uit het buitenland. De combinatie van beide vakbeurzen op één locatie beoogt een internationaal tuinbouwbreed platform te zijn voor het leggen en verdiepen van contacten, de uitwisseling van kennis en de introductie van nieuwe producten en diensten. Hiermee levert de International Horti Fair een belangrijke bijdrage aan het profileren van Nederland als tuinbouwland.

Sterk deelnemersveld
"Op basis van de inschrijvingen kunnen we nu al constateren dat de 27e NTV dit jaar wederom een sterk deelnemersveld van hoog niveau heeft", aldus Jeanette van Doorn van Amsterdam RAI. Mia Timmer van de Internationale Bloemenvaktentoonstelling vult aan: "De overgang van Aalsmeer, waar de Bloemenvaktentoonstelling in het verleden is georganiseerd, naar Amsterdam wordt door onze vaste groep deelnemers goed opgepakt". De inschrijving voor beide beurzen van de International Horti Fair is begin maart gestart en sluit 1 juni. Met nog een bijna een maand te gaan ligt het aantal inschrijvingen hoger dan vorig jaar. Daarom wordt gerekend op minimaal hetzelfde aantal deelnemers, waarmee het totale aantal participanten bijna 1.000 zal zijn.

Versterking segmentering
In Amsterdam RAI behouden zowel de NTV als de Internationale Bloemenvak-tentoonstelling hun eigen karakter en identiteit. "Bezoekers en deelnemers hechten hieraan, terwijl juist de bundeling van de beurzen onder hetzelfde dak in dezelfde week veel voordelen oplevert", weten Van Doorn en Timmer. Voor het segment sierteelt, sierteelttechniek en handel van de Internationale
Bloemenvaktentoonstelling is in de RAI het gehele Hollandcomplex gereserveerd. Het Europacomplex van de RAI omvat het segment groenten & fruit uit kas- en vollegrond en de tuinbouw-techniek in z'n volle breedte. "De combinatie van beide beurzen in de International Horti Fair biedt de bezoekers een compleet, overzichtelijk en tuinbouwbreed aanbod. Dat is interessant, omdat de specialisatie binnen de bedrijfstak toeneemt en het dus steeds belangrijker wordt om een totaalbeeld te verkrijgen. Dat kan nu in één bezoek. En deelnemers kunnen rekenen op zeer gericht en vakkundig bezoek", verwacht de organisatie. De NTV trok vorig jaar 32.000 bezoekers en de Bloemenvaktentoonstelling 55.000. Zo'n 20.000 bezoekers bezochten beide evenementen.

Uitbreiding service
Passend in de segmentering bieden beide vakbeurzen plaats aan speciale paviljoens, zoals landeninzendingen. Dit vergroot de waarde van het evenement als kennisplatform. In het verlengde hiervan komt er een programma van seminars en workshops. Bovendien legt de organisatie de laatste hand aan een vervoersplan, om het bezoek vanuit tuinbouwgebieden in Nederland extra makkelijk te maken. Deelnemers van de NTV kunnen dit jaar opnieuw meedingen naar de Elsevier/NTV Tuinbouw Award, een prijs die door een vakjury toegekend wordt aan het meest innovatieve product dat op de beursvloer getoond wordt. De Internationale Bloemen-vaktentoonstelling biedt ook in Amsterdam plaats aan de Hagelunie Kwekers Kwaliteits Competitie, waarvoor 1.500 inzendingen van individuele kwekers uit binnen- en buitenland worden verwacht.

Nieuwe openingstijden
In 2000 zijn de openingstijden van de International Horti Fair: woensdag 1 tot en met vrijdag 3 november van 10.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 4 november van 10.00 tot 17.00 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie