Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leiden bezoekt Oxford

Datum nieuwsfeit: 10-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Leiden bezoekt Oxford

De Stichting Stedenband Leiden-Oxford organiseert in de periode 10-13 november 2000 een bezoek aan Oxford, de Leidse zusterstad in Engeland. Oxford is een prachtige oude universiteitsstad die jaarlijks honderdduizenden toeristen uit de hele wereld trekt. Doel van de reis is inwoners van Leiden de gelegenheid te geven kennis te maken met zusterstad Oxford en haar inwoners.
De reis vindt plaats in de periode dat in Oxford de jaarlijkse herdenking van Engelse oorlogsslachtoffers plaatsvindt. Deelname aan het bezoek aan Oxford staat open voor alle geïnteresseerde Leidse burgers.
Het programma ziet er als volgt uit.
Vrijdag 10 november
om 9.00 uur vertrek per bus uit Leiden; oversteek Calais-Dover; aankomst in Oxford om 18.30 uur; inkwartiering in hotel of bij gastgezin.
Zaterdag 11 november
rondrit per bus door Oxford en daarna verkennen van de stad op eigen gelegenheid. 's Avonds mogelijkheid om deel te nemen aan een diner met alle stedenbandvrienden uit Leiden en Oxford.
Zondag 12 november ('Remembrance Day')
's morgens gelegenheid tot deelname aan kranslegging in het kader van dodenherdenking 1e en 2e Wereldoorlog. 's Middags is er een rondrit door de schitterende Cotswolds, een gebied in de omgeving van Oxford met prachtige natuur en sfeervolle, eeuwenoude stadjes. Maandag 13 november: om 9.00 uur vertrek uit Oxford; om 21.00 uur aankomst in Leiden.

De deelnamekosten bedragen, op basis van deelname met twee personen, 410,- p.p. Hierbij zijn geen maaltijden inbegrepen. De rondritten door Oxford en de Cotswolds zijn wel inbegrepen. Deelnemers die bij een gastadres onderdak vinden (zelf te regelen) betalen 200,- p.p.
Verdere inlichtingen, ook over andere arrangementen en de kosten daarvan, zijn verkrijgbaar bij mw. Riet Aalders, secretaris van de Stichting Stedenband Leiden-Oxford.
Aanmelding, vóór 8 augustus 2000, eveneens bij mw. Aalders, tel. 071-5891629.
De reis gaat door bij een minimale deelname van 25 personen. Ruim vóór het vertrek zal voor alle deelnemers een informatieavond gehouden worden.

Nadere inlichtingen bij Carel van Ingen, coördinator internationale betrekkingen, tel. 071-5167029.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie