Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse Schrijfdag 2000

Datum nieuwsfeit: 11-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT Amsterdam, september 2000

N E D E R L A N D S E S C H R I J F D A G 2 0 0 0

HET GROOTSTE LITERAIRE SCHRIJFEVENEMENT VAN NEDERLAND

Op zaterdag 11 november 2000 organiseert Stichting Schrijven voor de vijfde keer de Nederlandse Schrijfdag - de belangrijkste bijeenkomst in dit land op het gebied van proza-, poëzie- en dramaschrijven. Plaats van handeling is deze keer Paradiso en het tegenoverliggende Barlaeusgymnasium te Amsterdam.

De Nederlandse Schrijfdag biedt schrijvers van alle genres en disciplines een ontmoetingsplek. De hele dag door geven diverse literaire organisaties, uitgeverijen, particulieren en schrijfopleidingen op de Schrijfmarkt informatie over hun activiteiten. Deelnemers kunnen schrijfblokken volgen, werk laten beoordelen tijdens literaire spreekuren, optredens bijwonen. De dag wordt afgesloten met een literaire borrel. Gedurende de dag zijn er volop mogelijkheden om contacten te leggen met medeschrijvers.

De Schrijfdag wordt geopend door Jetty Mathurin, die als 'taante' een speciaal voor deze gelegenheid geschreven optreden verzorgt.

Het programma bestaat onder meer uit diverse schrijfblokken, waaronder Sleutelen aan een synopsis, Smartlappen schrijven, Grappige verhalen, Bronnen raadplegen, Poëzie, Spanning, Dialogen, Hekeldichten, Jeugdliteratuur. Docenten zijn o.a. Nelleke Noordervliet, Levi Weemoedt, Sonja Pos, Thomas Verbogt, Renate Dorrestein, Karel Glastra van Loon, Mustafa Stitou, René Appel, Inez van Eijk en Egbert Warries. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een blok van twee uur of anderhalf uur.

Verder is er een poëzie- of prozaspreekuur. De schrijver of dichter van keuze geeft gedurende 10 minuten feedback op een van tevoren ingeleverd gedicht of bladzijde proza. Deelnemende docenten zijn o.a. Esther Jansma, Astrid Roemer, Jasper Henderson, Ellen Ombre en Norman de Palm.

Tussen de schrijfblokken door zijn er verschillende podiumoptredens. Meesterverteller Paul Middellijn, opgegroeid met verhalen over de oude wereld, magie, onzichtbare steden en de spin Anansi, demonstreert de kunst van het verhalenvertellen. Verder is er is een vlagpodium waar alle bezoekers jury mogen zijn van de optredende performers. Hiernaast treden winnaars van de CJP-poëzieprijs en de Dunya-poëziewedstrijd op.

Prijzen:
Toegangskaart (incl. een schrijfblok en/of spreekuur) f 65 Toegangskaart (incl. twee schrijfblokken en/of spreekuren) f 100

Een programmaboekje is op te vragen bij Stichting Schrijven, Herengracht 495, 1017 BT Amsterdam, telefoon 020 - 420 8658 of via www.schrijfdag.nl.

aan de redactie:
Stichting Schrijven , landelijk centrum voor creatief schrijven, informeert, organiseert en publiceert over alles dat betrekking heeft op de wereld van het literaire schrijven in Nederland en Vlaanderen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eline Wendel of Mirjam Schaafsma, tel. 020 - 420 8658 of 625 4141 - of via (info@schrijfdag.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie