Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UVA-promotie: gezondheidsrisico van een burnout

Datum nieuwsfeit: 19-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Keywords: Universiteit van Amsterdam, universiteit, Amsterdam, &ob;extra keywords&cb;

Titel Burnout among dentists: identification and prevention Datum zondag 19-11-2000 Tijd 11:00 uur Promovendus R.C. Gorter Promotors prof. dr. M.A.J. Eijkman en prof. dr. J. Hoogstraten

Door middel van een steekproef onder ruim 700 Nederlandse tandartsen, is onderzocht in hoeverre een burnout een gezondheidsrisico vormt. De tandartsen vormen over het algemeen een gezonde beroepsgroep, maar één op de vijf heeft kans op een burnout. Gebrek aan loopbaanperspectief is hiervoor de belangrijkste oorzaak, maar ook de volle agenda, moeizame interactie met patiënten, alsmede wisselende en beperkende overheidsmaatregelen spelen een rol. Juist bij zelfstandig ondernemers is het gevaar groot dat men burnout-signalen negeert en onverantwoord lang doorwerkt. Tandartsen met een verhoogd risico op een burnout namen deel aan een intensief preventief begeleidingsprogramma. Dit programma blijkt goed te werken, maar moet in de toekomst meer worden afgestemd op de individuele behoeften van de deelnemers.

Terug naar boven (webmaster@uva.nl) Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie