Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.30 uur

Datum nieuwsfeit: 12-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-11-2000

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.30 uur
Insluiper betrapt

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdagochtend 11 november heeft een bewoner aan de Peperstraat een insluiper in zijn woning aangehouden. De man betrapte de 24-jarige man uit Den Haag in een slaapkamer in de woning. Vervolgens werd de man overgedragen aan de politie en ingesloten in het bureau Veenendaal.

Aanhouding verdachte diefstal/heling bromfiets

VEENENDAAL Op zaterdagmiddag werden tijdens een surveillance op het Schrijverspark 3 jongens met enkele bromfietsen gecontroleerd. Een bromfiets bleek in 1997 in Oss als gestolen gesignaleerd te zijn.

Hierop werden 3 jongens uit Veenendaal in de leeftijd van 15 en 16 jaar meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Vervolgens werd een 16-jarige inwoner uit Veenendaal de vermeende eigenaar - van zijn werk gehaald en aangehouden. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Opgeven valse naam

LEERSUM Op zaterdagmiddag 11 november werd een 28-jarige man uit Leersum op de Hoogstraat aangehouden toen hij op een bromfiets reed zonder helm. De verdachte gaf vervolgens een valse naam op. Hierop werd hij meegenomen naar het bureau en kreeg een boete van 210,- voor het rijden zonder helm en het opgeven van valse naam.

Aanhoudingen opiumwet

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondagochtend rond 04.00 uur zagen surveillerende agenten in de Dirk Fockstraat een auto staan met een drietal mannen die zich hier verdacht ophielden. Na controle bleken een 28-jarige en een 31-jarige man uit Wijk bij Duurstede in het bezit te zijn van een kleine hoeveelheid vermoedelijke harddrugs.

Vervolgens werden beide aangehouden en meegenomen naar het bureau. De andere man werd niet aangehouden maar ging vrijwillig mee naar het bureau voor een verklaring. Na een zoeking in de woning van de 31-jarige man uit Wijk bij Duurstede werd een hoeveelheid vermoedelijke harddrugs aangetroffen. De man zal hier nader over worden gehoord.

Aanhouding 16-jarige Veenendalers
VEENENDAAL Op de Tuinstraat werd op 12 november in de vroege ochtend een 16-jarige Veenendaler aangehouden voor vernieling. Hij gooide om onbekende reden een fiets op de weg. Vervolgens besloot een groep van 30 aanwezige personen zich met de aanhouding te gaan bemoeien. Hierop werd door de aanwezige toezichthoudende agenten om assistentie gevraagd.

Een extra surveillancewagen met 2 agenten - met een zojuist in het kader van de Opiumwet aangehouden 31-jarige verdachte uit Wijk bij Duurstede - kwam aanrijden. Nadat de onrustige groep gekalmeerd was, probeerde een andere 16-jarige Veenendaler plotseling en om onbekende reden de 31-jarige verdachte die in de surveillancewagen zat te wachten vrij te laten.

Hierop werd deze 16-jarige jongen eveneens aangehouden en meegenomen naar bureau Veenendaal. Deze 16-jarige verdachte werd met enige moeite bij het bureau Veenendaal uit de auto gehaald en trapte vervolgens richting een agent. Deze agent liep hierbij letsel op aan zijn hand en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Alle drie verdachten werden ingesloten in het bureau Veenendaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie