Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 11.30 uur

Datum nieuwsfeit: 12-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-11-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 11.30 uur
Gordelcontrole

AMERSFOORT Op zaterdag 11 november werd tussen 14.00 16.15 uur een gordelcontrole gehouden op de Heiligenbergerweg. In totaal werden 96 personen gecontroleerd. Hiervan kregen 5 personen een bekeuring voor het rijden zonder de verplichte veiligheidsgordel.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Op 12 november werd rond 00.40 uur op de Amsterdamseweg eenn 19-jarige man uit Bunschoten/Spakenburg aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten zagen de bestuurder met zijn personenauto een stuk over de stoep rijden en lieten de man stoppen. Na een ademanalyse bleek de man te hebben gereden met 0,8 promille alcohol in zijn lichaam.

De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van 400,-.

Aanhouding inzake opiumwet

AMERSFOORT Op 12 november werd rond 03.50 uur door surveillerende agenten een 36-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van overtreden van de Opiumwet. De agenten zagen drie mannen vanuit een portiek bij het Lieve Vrouwekerkhof weglopen.

Hierop werden de mannen staande gehouden en werd bij de 36-jarige man harddrugs aangetroffen. De man is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader verhoor.

Aanhouding verdachte mishandeling

AMERSFOORT Op zondag 12 november werd in de vroege ochtend rond 04.13 uur een 16-jarige jongen uit Hoogland aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige man uit Leusden.

De politie ontving de melding dat er een zonder aanleiding een 20-jarige man zou zijn geslagen op het Lieve Vrouwe kerkhof. Vervolgens bleek de verdachte er vandoor te zijn gegaan. Op basis van verklaringen van omstanders zette 2 agenten vervolgens te voet de achtervolging in via Krommestraat en de Vijver.

Op de Havik liep de achtervolgde verdachte in de armen van 2 andere surveillerende agenten. Daarop werd de verdachte zonder problemen aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader verhoor. De 20-jarige man is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie