Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overval op supermarkt in Lelystad

Datum nieuwsfeit: 12-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 12-11-2000

Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Evert Onink, 06-5140 1953

Overval op supermarkt
LELYSTAD Twee gemaskerde mannen hebben zaterdagmiddag een supermarkt aan de Koopmansstraat overvallen. Zij bedreigden de twee aanwezige medewerkers met een vuurwapen en een mes en zijn er met een onbekend bedrag aan kasgeld vandoor gegaan. Er is niemand gewond geraakt. Onderzoek in de omgeving, waarbij ook surveillancehonden en een speurhond zijn ingezet, leverde geen resultaat op.

Aanhouding oplichter
ALMERE In een café aan het Noordeinde is zaterdagavond een 22-jarige man uit Amersfoort door de eigenaar van het café betrapt. De Amersfoorter gebruikte valse munten bij het gokken bij een tweetal fruitkasten. De man bekende bij zijn aanhouding de malversaties te hebben gepleegd en is voor nader onderzoek ingesloten.

Aanrijdingen met gewonden
ALMERE Op de kruising van de Hogering met de Karperweg ontstond zaterdagmiddag een aanrijding. Vermoedelijk is een 33-jarige automobiliste uit Almere door het rode verkeerslicht gereden, terwijl een 42-jarige automobilist, eveneens uit Almere, optrok na het krijgen van groen licht. Getuigen verklaren dat de roodlichtcamera bij het verkeerslicht direct voor de aanrijding heeft geflitst. De vrouw raakte na de botsing nog een derde auto. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Haar inzittende kinderen liepen geen letsel op.
De ravage op de weg was groot. Een groot aantal automobilisten zijn op aanwijzing van de politie door rood licht gereden, waarbij zij zijn geflitst. Deze fotos worden uit het bestand verwijderd.

ALMERE Op de kruising van de Evenaar met de Atlasdreef verleende zaterdagavond een 27-jarige automobiliste uit Almere geen voorrang aan een 32-jarige plaatsgenote, eveneens rijdend in een auto. Eerstgenoemde automobiliste moest uit haar auto worde bevrijd en is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Beide auto`s raakten zwaar beschadigd.

Doorrijden na aanrijding onder invloed
EMMELOORD / MARKNESSE Een 52-jarige automobilist uit Amsterdam reed zaterdagavond slingerend over de A-6. Bij de afslag Muntweg ramde hij een lichtmast waarna hij doorreed. Een getuige, die achter de man reed, gaf telefonisch een constant ooggetuigenverslag, waarop de politie hem op de Vollenhoverweg aan kon houden. De man, die slaperig en onvast ter been was, verkeerde niet onder invloed van alcohol. Mogelijk heeft hij andere middelen gebruikt. De verdachte is een urineproef afgenomen.
In de auto van de verdachte werd een stroomstootwapen aangetroffen. Dit verboden wapen is in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed
BANT Een 30-jarige automobilist uit Sneek is zaterdagmiddag bij een benzinestation langs de A-6 aangehouden. Op de A-6 had de man bijna de gehele rijbaan nodig en een aantal keren kwam het bijna tot een botsing met voor hem rijdend verkeer. De man blies 1045 ug/l (2,37 promille). Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

LELYSTAD Een 44-jarige automobilist uit Dronten trok zaterdagavond op de Geldersedreef de aandacht van de politie door een te hoge snelheid. Hij bleek alcohol gedronken te hebben en blies 235 ug/l (0,53 promille). De man was dit jaar al eerder betrapt op hetzelfde feit en kreeg naast het rijverbod geen boete, maar een proces-verbaal.

ALMERE Ook op de Jaagmeent werd zaterdagnacht een automobilist betrapt op rijden onder invloed. De 45-jarige inwoner van Almere blies 520 ug/l (1,18 promille). Een proces-verbaal met een rijverbod voor vijf uur was zijn deel.

ALMERE Op de Achterwerf slingerde zaterdagnacht een 63-jarige automobilist uit Almere zich naar huis. Hij werd aangehouden en blies 545 ug/l (1,23 promille). Ook hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

ALMERE In de Kerkstraat zag een 28-jarige automobilist zaterdagnacht twee controlerende agenten. Hij keerde zijn auto en trachtte aan controle te ontkomen. In een parkeergarage werd hij toch aangehouden. Hij blies 555 ug/l (1,26 promille), hetgeen ook hem een rijverbod met een proces-verbaal opleverde.

Hoge snelheid: auto weg
LELYSTAD Op de A-6, tussen Almere en Lelystad, werd een personenauto gesignaleerd met een hoge snelheid. Achtervolgende agenten klokten de auto op 200 op de teller (=193 echte kilometers). De bestuurder, een 55-jarige inwoner van Kampen, verliet bij afrit Swifterbant de snelweg en kon op de Houtribweg worden aangehouden. In overleg met de officier van justitie is de auto van de verdachte in beslag genomen en zijn rijbewijs ingevorderd. Het proces-verbaal volgt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie