Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Utrecht biedt ruimte voor schaalvergroting REMU

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
13 november 2000

Provincie biedt ruimte voor schaalvergroting REMU

De provincie Utrecht is in principe bereid om haar aandelenpakket in NV REMU Houdstermaatschappij (of een gedeelte daarvan) te verkopen, te ruilen of over te dragen. Provinciale staten hebben dit besluit bij meerderheid op 13 november genomen. Daarmee komt wat de provincie betreft de weg vrij voor schaalvergroting van het Utrechtse energiebedrijf. REMU is momenteel op zoek naar een nieuwe samenwerkingspartner, waardoor het bedrijf klaar kan worden gemaakt om zijn concurrentiepositie te handhaven in een vrije, internationale markt. Gezien de trend naar wereldwijde liberalisering van de energiesector is REMU in de huidige vorm te klein om als energiedistributiebedrijf zelfstandig te kunnen blijven voortbestaan.
Onderzoek van Merril Lynch heeft uitgewezen dat er op de energiemarkt voldoende belangstelling is van partijen om een samenwerking aan te gaan met REMU. Enkele van deze geïnteresseerde partijen is uitgenodigd om een indicatief niet-bindend bod uit te brengen op de aandelen van REMU. Deze eerste reacties bevestigen de indruk dat er voldoende kans is om de marktpositie REMU op een succesvolle wijze te versterken. De provincie Utrecht is - via de NV REMU Houdstermaatschappij - aandeelhouder van de REMU NV. Het indirecte belang komt neer op 33,25% van de aandelen.

Voor nadere informatie: Ron van Dopperen, 030 - 258 3196 of ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie