Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Utrecht start reconstructie traverse Elst

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
06 november 2000

Aanzienlijke vertragingen voor verkeer verwacht Provincie start reconstructie traverse Elst

In de week van maandag 13 november 2000 start de provincie Utrecht met de reconstructie van de traverse in Elst. De werkzaamheden duren naar verwachting tot september 2001.

Doel van de reconstructie is het verbeteren van de verkeersveiligheid. Dit gebeurt door het verlagen van de snelheid van het gemotoriseerde verkeer, verbeteren van de voorzieningen voor fietsers en voetgangers en het verbeteren van de oversteekbaarheid van de Rijksstraatweg. Om dit te bereiken worden de volgende maatregelen genomen:

* bij de komingangen komt een slinger in de rijbaan waardoor de snelheid van het verkeer wordt verlaagd.

* Op diverse plaatsen in de Rijksstraatweg worden 'Franse plateaus' aangebracht. Dit is een verhoging van het wegdek van zo'n acht centimeter.

* De bestaande rijbaan wordt versmald.

* De rijbaan voor het snelverkeer en de aanliggende fiets- en voetpaden worden door een betonnen trottoirband van elkaar gescheiden, op die plaatsen waar dat mogelijk is.
* het huidige kruispunt van de provinciale weg met de Veenendaalsestraatweg wordt vervangen door een rotonde.

De gemeente Rhenen maakt van de gelegenheid gebruik om gedeeltes van de riolering te vervangen.

Ernstige hinder voor het verkeer
De werkzaamheden worden op meerdere plaatsen tegelijkertijd uitgevoerd. Het verkeer wordt door een verkeersregelinstallatie langs deze werkvakken geleid. Het is onvermijdelijk dat hierdoor de nodige overlast en vertraging ontstaat.
Het verkeer wordt dan ook geadviseerd om alleen als het niet anders kan gebruik te maken van de N225 door Elst. Doorgaand verkeer wordt geadviseerd om Elst te mijden en gebruik te maken van de A12. Doorgaand verkeer door Elst zal last hebben van aanzienlijke vertragingen.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer A.A. van der Kamp van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 33 26.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie