Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Krachtproef NOB en Swynk tijdens VN-Klimaatconferentie

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Hilversum, 10 november 2000

Krachtproef voor NOB en Swynk tijdens de VN-Klimaatconferentie in Den Haag

Van 13 tot en met 24 november a.s. is Nederland het gastland van de VN-Klimaatconferentie. Namens het ministerie van VROM en RTV-producent Swynk, neemt het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf alle registraties en uitzendingen voor zijn rekening. Het NOB en Swynk hebben daarvoor in de parkeergarage van het Nederlands Congres Centrum een speciaal International Broadcast Center (IBC) ingericht. De beelden worden wereldwijd beschikbaar gesteld voor de internationale radio- en televisiepers.

Vanuit dit zenuwcentrum faciliteert het bedrijf de audiovisuele communicatie voor zowel de conferentie als voor de aanwezige pers. De bezoekers kunnen binnen het congrescentrum alle parallelsessies op videoschermen bekijken. NOB-dochteronderneming Heuvelman Sound & Vision heeft speciaal hiervoor een gesloten TV-systeem aangelegd. Daarnaast levert Heuvelman, samen met het NCC, alle audiovisuele faciliteiten zoals de grootbeeldschermen, tolk/vertalingssystemen en TV-monitoren op de conferentie zelf. Flashlight neemt de belichting tijdens de conferentie voor haar rekening.

Om wereldwijd de pers op de hoogte te houden van de gebeurtenissen tijdens de conferentie, heeft Swynk het NOB gevraagd de RTV-faciliteiten te verzorgen. Er zijn voor de RTV-pers 45 portacabins gebouwd, van waaruit elk land zijn eigen TV-productie kan samenstellen en uitzenden. Cameraploegen van NOB RTV nemen de conferenties op. Vanuit het IBC biedt NOB RTV de aangesloten landen de mogelijkheid om ter plekke te monteren. Via satellietverbindingen wordt vanuit de speciaal ingerichte Master Control Room het beeldmateriaal wereldwijd gedistribueerd. Naast een complete radio- en televisiestudio zijn er diverse montageruimtes en video-kopieerfaciliteiten aanwezig.

De conferentie zal ook op internet te volgen zijn. Het webcastteam van NOB Nieuwe Media zorgt ervoor dat dagelijks het gewenste beeldmateriaal op de website: cop6.unfccc.int beschikbaar is. Het gaat om live verslagen die tijdens de conferentie in de betreffende voertaal en in het Engels worden uitgezonden. Daarnaast worden veel items gemonteerd die vervolgens - in zeven talen - op de site on-demand beschikbaar zijn. Deze items blijven vervolgens nog een jaar na de conferentie opvraagbaar. NOB Nieuwe Media verzorgt de encoding, de archivering, de videodistributie en de hosting van het videomateriaal.

Pim Koster, centrale projectleider van het NOB: 'Deze conferentie is qua omvang te vergelijken met het International Broadcast Center in Amsterdam van Euro 2000. We maken natuurlijk gebruik van de ervaring die we daarmee hebben opgedaan, zoals de technische inrichting van het IBC, bouw-schema's en planningen. In zo'n omvangrijk project zetten we alle disciplines en vakspecialisten van ons bedrijf in, waaraan we nu ook de live webcasting en uitzending op internet kunnen toevoegen'. John Wegink, algemeen directeur van Swynk: 'Het is een enorme krachttoer geweest. Uiteindelijk moet er aan alle eisen van de Verenigde Naties worden voldaan. Het is een groot compliment aan alle partijen dat we op tijd klaar zijn'.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie