Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-11-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.45 uur
Rijden onder invloed

UTRECHT Zondagmorgen zag de politie een voertuig rijden waarvan bij navraag bleek dat de APK verlopen was. Op de Bartoklaan werd de bestuurder aan de kant van de weg gezet en gecontroleerd.

De politie had snel het vermoeden dat de 36-jarige bestuurder uit Utrecht gedronken had. Na een eerste blaastest is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Uit de uitslag van de ademanalyse bleek dat hij 1.55 promille alcohol in zijn bloed had. Na het inleveren van zijn rijbewijs werd hij met een rijontzegging van zes uur naar huis gestuurd. De man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Nadat de 36-jarige man het bureau had verlaten stapte hij in een taxi en liet zich naar zijn auto vervoeren. De politie vertrouwde het niet en volgde de taxi. Op de Bartoklaan zag de politie de verdachte in zijn auto zitten. Het was niet duidelijk of hij wilde gaan rijden. Na een stevig gesprek is de man lopend naar huis gegaan.

Man in het water

UTRECHT Tijdens de surveillance werd de politie zondagmorgen omstreeks elf uur aangesproken op het Zandpad door getuigen die een man in het water hadden zien liggen.

Ter plaatse zag de politie een 33-jarige man uit Driebergen/Rijsenburg in het water liggen. Hij kon zich maar net boven water houden. De agenten twijfelden geen moment en zijn te water gegaan om de man te redden.

Eenmaal op de kant verklaarde de man dat hij door een onbekend groepje blanke mannen na een woordenwisseling in het water was geduwd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht voor onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 8844.

Man vernield auto

UTRECHT Een getuige belde zondagmiddag naar de politie met de melding dat een man diverse auto`s aan het vernielen was op de Pearsonlaan. Op weg naar de Pearsonlaan kreeg de politie een tweede melding. De man zou nu een bromfiets in de brand gestoken hebben.

Ter plaatse trof de politie een bromfiets aan die inmiddels door de brandweer was geblust. Op aangeven van getuigen kon een 19-jarige man uit Utrecht worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets in de zomer van 2000 gestolen was in Den Haag. De man kon geen verklaring geven voor zijn gedrag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie