Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse gemeenten werven personeel via internet

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NEDERLANDSE GEMEENTEN GAAN PERSONEEL WERVEN VIA INTERNET

Vandaag vindt de officiële lancering plaats van de nationale vacaturesite voor Nederlandse gemeenten: www.GemeenteBanen.nl De nieuwe site geeft gemeentelijke overheden een krachtig wervingsinstrument in handen in de steeds grimmiger strijd om de gunsten van de arbeidsmarkt.

De toenemende personeelskrapte stelt de gemeenten voor steeds grotere problemen. Ze worden verhevigd door het weinig aantrekkelijke imago waarmee de vaderlandse gemeenten worstelen, een uitbundige groei van het aantal generieke vacaturesites en het vooralsnog beperkte gebruik van het internet door de gemeenten. Wat de toepassing van het internet betreft loopt de gemeentelijke overheid vér achter op het bedrijfsleven. Momenteel is slechts eenderde van alle Nederlandse gemeenten actief op het we. Voorzover gemeenten gebruik maken van het internet is overwegend sprake van statische informatie.

De beperkte internetdichtheid en het ongunstige imago levert de gemeentelijke overheid een snel groeiend concurrentienadeel op: bezoekers van de grote vacaturesites worden steeds heviger en sneller verleid voor een aantrekkelijke job in het bedrijfsleven. GemeenteBanen.nl moet hieraan een halt toeroepen.

In de afgelopen maanden werd door een nieuwe ster aan het Internet firmament, JobsRepublic.com, een dochteronderneming van RBG The Change Company uit Bergen NH, de nieuw vacaturesite voor Nederlandse gemeenten ontwikkeld. De site richt zich op banenzoekers die een functie bij de gemeentelijke overheid ambiëren. De site stelt gemeenten in staat om tegen geringe kosten hun volledige vacatureaanbod en relevante gemeentelijke informatie onder de aandacht van de bezoekers te brengen. Aan de testfase werd deelgenomen door ca. 30 gemeenten van uiteenlopende omvang. Met ingang van vandaag staat de site open voor deelname door alle gemeenten, die zich met hun vacature-aanbod op het web willen begeven.

Onder het motto: "Als je werk van je leven wilt maken", start JobsRepublic.com in de komende maanden een gerichte marketing- en reclame-campagne die banenzoekend Nederland naar de site moet lokken. Daarin zal ondermeer aandacht worden besteed aan de aantrekkelijke kanten van het werken bij de gemeente. Volgens Geerling strookt het ongunstige gemeentelijke imago geenszins met de werkelijkheid. "Zowel in arbeidsvoorwaardelijk als inhoudelijk opzicht biedt het werken bij de gemeentelijke overheid buitengewoon aantrekkelijke en zelfs concurrerende mogelijkheden.

Vanaf vandaag kunnen alle deelnemende gemeenten hun vacatures op GemeenteBanen.nl plaatsen en kunnen banenzoekers hun CV of open sollicitatie achterlaten door gebruik te maken van de Personal JobAgent.

Voor meer informatie over www.gemeentebanen.nl kunt u contact opnemen met Martin Geerling, directeur van JobsRepublic.com (072-5821020 of mgeerling@jobsrepublic.com). Voor afbeeldingen/screenshots en dit persbericht in een word-bestand kunt u terecht op de volgende internetpagina: www.gemeentebanen.nl/persbestanden.htm

JOBSREPUBLIC.COM
Landweg 20
1862 AZ Bergen NH
T. 072-5821020
F. 072-5821039

E-mail: info@jobsrepublic.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie