Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 13-11-2000 Persberichten regiopolitie Limburg Zuid Maandag, 13 november 2000 (HP)

District Maastricht

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 40 jarige inwoner van Maastricht is zondagavond 12 november 2000 door de politie geverbaliseerd wegens het onder invloed veroorzaken van een verkeersongeval.
Een 25 jarige automobilist uit het Belgische Houthalen-Helchteren reed zondagavond 12 november 2000 omstreeks 21.30 uur weg vanuit parkeerstand op de ventweg van de Sint Annalaan te Maastricht. Bij dit wegrijden reed een 40 jarige automobilist de auto van de zuiderbuur aan met als gevolg schade aan beide voertuigen. De gewaarschuwde politie stelde bij de 40 jarige automobilist uit Maastricht het gebruik van alcohol vast. Hij werd daarom meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan het afleggen van een alcoholanalyse. Deze analyse wees een alcoholpromillage aan van iets meer dan 2 promille, een viervoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholgebruik. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd daarbij ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, overval in café:
Een onbekend gebleven man heeft zondagavond 12 november 2000 omstreeks 22.30 uur een overval gepleegd in een café gevestigd aan de Markt te Maastricht.
De onbekende man was al een tijdje als bezoeker in het café aanwezig waarin slechts een andere bezoeker aanwezig was. Na het mislukken van een smoes om de uitbater even uit het café te krijgen pleegde hij de overval. Hij bedreigde de uitbater met een asbak waarbij de bedreiging zeer serieus overkwam. De uitbater opende de kassa waaruit de onbekende man enkele honderden guldens wegnam. Daarna ging hij er vlug vandoor en verliet het café. De snel gewaarschuwde politie stelde ondermeer een onderzoek in de omgeving in. Dit had echter geen resultaat. De uitbater heeft van de overval aangifte gedaan.

Maastricht, brandstichting:
In de nacht van zondag op maandag zijn op de parkeerplaats gelegen aan de Veliahof te Maastricht drie personenauto in brand geraakt vermoedelijk door brandstichting.
Een bewoner van het flatgebouw aan de Veliahof te Maastricht waarschuwde maandagmorgen 13 november 2000 omstreeks 04.15 uur politie en brandweer omdat op het parkeerterrein aan de Veliahof drie personenautos in brand stonden. De brandweer bluste de drie brandende personenautos. Niet voorkomen kon worden dat twee van de drie autos geheel verloren gingen. Een derde auto is zwaar beschadigd. De politie houdt ernstig rekening met een brandstichting. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Alle drie de autos werden door een bergingsbedrijf weg getakeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie