Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tuin van Noord wint STIR-prijs Leiden

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Carolien Schippers
Telefoonnummer
(071) 516 53 25

Tuin van Noord wint STIR-prijs

Wethouder Jan Laurier ontving maandag 13 november in de Doelen in Rotterdam uit handen van Staatssecretaris Remkes van het ministerie van Ruimtelijke ordening een bedrag van 275.000,-. Het is een van de hoofdprijzen die de staatssecretaris ter beschikking stelt aan zogeheten STIR-voorbeeldprojecten (STIR: Stimulering Intensief Ruimtegebruik) waarbij het accent ligt op de optimale ruimtelijke kwaliteit als onderdeel van de stedelijke ontwikkeling. Laurier ontving deze prijs voor het project 'De Tuin van Noord'. Dit project, dat onder meer voorziet in de renovatie van het Noorderpark, het recreatief medegebruik van het sportcomplex en inzetten van voorzieningen op het gebied van milieueducatie, levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de woonomgeving in Leiden Noord. De Leidse nominatie, die valt onder de categorie 'Levende parken en pleinen', werd samen met inzendingen uit Rotterdam, Breda, Groningen, Zaanstad en Amsterdam beoordeeld.

De Tuin van Noord is een van de 24 deelprojecten van het Wijkontwikkelingsplan Leiden Noord. Het gaat bij dit deelproject om het verbeteren van de gebruikswaarde van dit groene deel van Leiden Noord. Het eerste onderdeel van de Tuin van Noord dat werd afgerond is de herinrichting van het Noorderpark. In juni van dit jaar werd het vernieuwde park feestelijk geopend. Het vervult een rol in het recreatieve en ecologische netwerk rondom de stad. De Tuin van Noord omvat verder een aantal sportcomplexen, zoals voetbalvereniging Roodenburg, korfbalvereniging Pernix en een Jeu-de-boulesbaan. Op dit moment wordt gewerkt aan het opknappen van de sportvelden van voetbalvereniging Roodenburg. Het trainingsveld is inmiddels vervangen door een kunstgrasveld en ook de andere velden zullen opgeknapt worden. Korfbalvereniging Pernix krijgt een nieuw onderkomen in de Tuin van Noord en ook voor een milieu-educatief centrum, waar o.a. de schooltuinen deel van uitmaken, wordt ruimte gecreëerd. Het gebied wordt begrensd door de Volkstuinen 'Ons Buiten' en de Slaaghstrook.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie