Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jongerendelegatie voor klimaatconferentie Den Haag gekozen

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ryanne van Dorst uit Maassluis en Jan Oedse Tjeerdsma uit Wolvega zijn de twee jongeren die deel uit gaan maken van de Nederlandse delegatie op de internationale conferentie over klimaatverandering (CoP6). Op deze conferentie (13 t/m 24 november in Den Haag) moeten afspraken worden gemaakt over de uitvoering van het Kyoto-protocol. In dit protocol is in 1997 afgesproken met welk percentage de geïndustrialiseerde landen hun CO2-emmissie voor 2010 moeten reduceren. Aan de conferentie zullen jongeren uit een groot aantal landen werken aan een jongerenadvies aan de voorzitter van de conferentie. Dit advies presenteren zij op zondag 19 november aan de voorzitter van de conferentie, minister Pronk. In de tweede week van de conferentie zijn de jongeren lid van de Nederlandse delegatie en volgen zij de onderhandelingen.

De twee zijn geselecteerd uit 60 jongeren. De selectie bestond uit het schrijven van een motivatie, een gesprek met de organisatie van de jongerenbijdrage aan de conferentie en een interview bij TMF. Via de website van TMF konden jongeren hun voorkeur kenbaar maken.

Ryanne van Dorst is 16 jaar. Ze woont in Maassluis en zit op de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam. Ze zit in de jongerenraad van Maassluis. De vraag die haar bezighoudt is, 'Wie zijn wij dat wij de aarde vervuilen?' In haar vrije tijd speelt Ryanne in een noiseband en schrijft ze conferences.

Jan Oedse Tjeerdsma is 15 jaar en woont in Wolvega. Hij zit in 4VWO. Hij wil de aandacht op het broeikaseffect vestigen omdat niet hij, maar vooral zijn kinderen en kleinkinderen de effecten van de klimaatverandering zullen ervaren. Hij is vice-voorzitter van de leerlingenraad op school geweest. Daarnaast heeft hij een kunstcommissie opgericht en ideeën aangedragen voor een website van zijn school.

Meer informatie over de jongerendeelname aan de klimaatveranderingsconferentie is te vinden op www.climatechange2000.org

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie