Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin aanwezig bij 6e Klimaatconferentie te Den Haag

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

13/11/00 Koningin aanwezig bij 6e Klimaatconferentie te Den Haag

Hare Majesteit de Koningin is op maandag 13 november in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag aanwezig bij de officiële opening van de 6e VN-Klimaatconferentie. De Nederlandse minister voor Milieuzaken, drs. J. Pronk, is voorzitter van deze Conference of Parties (CoP).

De klimaattop die duurt van 13 - 24 november staat in het teken van de ratificatie en inwerkingtreding van het Kyoto-protocol (1997). Hierdoor kan een eerste en belangrijke stap worden genomen met het terugdringen van de mondiale uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen.

De agenda van CoP6 bestaat uit verschillende onderwerpen van het Protocol van Kyoto die nader uitgewerkt moeten worden. Het Protocol kan in werking treden wanneer tenminste 55 landen het hebben geratificeerd die gezamenlijk meer dan 55% van de mondiale CO2-emissie produceren.

De klimaatconferentie zal naar verwachting worden bezocht door circa 8000 mensen waaronder 5000 deelnemers van delegaties uit ongeveer 180 deelnemende landen en van Niet-Gouvernementele Organisaties en zo'n 3000 journalisten van de internationale media.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie