Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Betogers bouwen dijk van zandzakken bij klimaatconferentie

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
HIVOS

Dijk tegen klimaatverandering

De dijk

Tijdens de zesde Internationale Klimaatconferentie van 13 tot en met 24 november in Den Haag wordt door duizenden mensen wereldwijd van zandzakken,
een anderhalve meter hoge dijk gebouwd rond het congrescentrum waar de top wordt gehouden. Onder het motto `De Dijk tegen klimaatverandering', worden regeringsvertegenwoordigers hiermee opgeroepen serieuze en duurzame maatregelen te nemen tegen de klimaatverandering. Initiatiefnemer van De Dijk is Milieudefensie, een van de Nederlandse samenwerkingspartners van Hivos.Mede door de uitstoot van broeikasgassen als koolstofdioxide (CO2) dreigt een ingrijpende klimaatverandering. Wetenschappers wereldwijd voorspellen een toename van extreme weersomstandigheden met ingrijpende gevolgen voor mens en milieu. Hoewel de rijke landen het overgrote deel van de broeikasgassen uitstoten, zijn het vooral de arme landen die het meest zullen lijden aan de gevolgen ervan.
Tijdens de zesde Klimaatconferentie in Den Haag wordt besloten hoe de verschillende landen hun uitstoot van broeikasgassen terugdringen. Maar verschillende regeringen zullen veel doen om onder concrete maatregelen uit te komen.
Milieudefensie zoekt mensen die op 18 november om 12.00 uur aanwezig kunnen zijn bij het Nederlands Congres Centrum in Den Haag om mee te bouwen aan De Dijk. Geld geven voor zandzakken en zand kan ook.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie