Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Omleiding door aanleg rotonde Sassenheim

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

08-11-2000

Omleiding door aanleg rotonde Sassenheim

Sassenheim krijgt er een rotonde bij. Vanaf maandag 13 november 09.00 uur starten de werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde met bypass in Sassenheim-Noord. Hierdoor zal een gedeelte van de kruising Van Pallandtlaan Hoofdstraat Carolus Clusiuslaan (N 208 N 443) voor het gemotoriseerde verkeer zijn afgesloten. Naar verwachting nemen de werkzaamheden circa vier maanden in beslag (onder voorbehoud van weersomstandigheden).

Afsluitingen
Tijdens de werkzaamheden is het doorgaande gemotoriseerde verkeer vanuit Noordwijkerhout richting de A 44 en de N 443 Carolus Clusiuslaan (v.v.) niet meer mogelijk. Dit verkeer wordt omgeleid via de kern van Sassenheim. Bovendien is de aansluiting Hoofdstraat richting het centrum van Sassenheim voor het doorgaande gemotoriseerde verkeer afgesloten. Het verkeer wordt met borden omgeleid. Ook de bussen van busmaatschappij conneXXion (lijn 52) volgen tijdens deze periode een aangepaste route. Reden voor deze totale afsluiting is de aangescherpte ARBO-richtlijnen voor het veilig werken op en langs de weg.

Uitzonderingen
Het doorgaande verkeer over de provinciale weg N 208 komende vanaf de A 44 richting Lisse (v.v.) zal geregeld over één rijbaan worden geleid en moet rekening houden met vertragingen. Voetgangers en (brom)fietsers worden langs de werkzaamheden geleid. Daarbij is het mogelijk dat zij enige hinder van de werkzaamheden ondervinden.

De bypass
De rotonde in Sassenheim-Noord wordt uitgerust met een bypass. Een bypass is een passeerstrook aan één zijde van de rotonde, in dit geval vanaf de Van Pallandtlaan richting Lisse. De rotonde wordt hierdoor ontlast en de doorstroming en de veiligheid van het verkeer bevorderd. De Ter Leedelaan en het verlengde van de Vijverlaan (de ventweg) worden afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Fietsverkeer naar en van de N 208 blijft wel mogelijk.
Het fietspad aan de noordzijde van de Carolus Clusiuslaan zal komen te vervallen. Aan de zuidzijde van deze weg zal een in twee richtingen te berijden fietspad worden aangelegd.

Organisatie
De aanleg van deze rotonde maakt deel uit van het project N 208: een bundeling van projecten en krachten. Het project N 208 omvat diverse deelprojecten zoals het aanleggen van rotondes, het aanleggen en verbeteren van fietspaden en het verrichten van onderhoudswerkzaamheden aan de N 208. Het totale project zal een aantal jaren in beslag nemen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Koninklijke Wegenbouw Stevin B.V. (KWS) en Te Beest te Rotterdam. Het raadgevend ingenieursbureau IBZH uit Den Haag voert de directie op het werk.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie