Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UNISCA-conferenti weerspiegelt VN-conferenties voor student

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel UNISCA-conferentie

Datum maandag 13-11-2000 t/m zaterdag 18-11-2000
Studenten van een aantal Nederlandse universiteiten hebben een bijeenkomst georganiseerd die de echte VN-conferenties exact weerspiegelt. De UNISCA-conferentie biedt 325 studenten uit binnen- en buitenland de mogelijkheid om kennis te maken met de internationale politiek en geeft hen een beter inzicht in de werking van de VN. Ook maakt de conferentie duidelijk hoe jonge academici denken over de politieke toekomst van de VN.
Het thema van de studentenconferentie is 'mondialisering'. Binnen de context van dit thema komen actuele kwesties aan bod, zoals de jongste crisis tussen Israël en de Palestijnen. De deelnemende studenten vertegenwoordigen ieder een VN-lidstaat (die niet correspondeert met hun eigen nationaliteit) of een door de VN erkende organisatie (Greenpeace, UNFPA enzovoort). Vanuit dit perspectief discussiëren zij over de problemen op de agenda en proberen zij creatieve oplossingen aan te dragen. Na afloop van de conferentie worden de aangenomen resoluties en de interessantste essays aangeboden aan Kofi Annan, de secretaris-generaal van de VN. De conferentie is verspreid over meerdere locaties; de officiële opening vindt plaats op 14 november om 9.00 uur in de Aula van de UvA.
De voertaal op de conferentie is Engels.

Meer informatie
Opening in de Aula van de UvA, overige programma verspreid over diverse locaties

Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie