Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ingeleverde wapens in Drenthe te zien op politiebureau Assen

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Resultaat inleveractie vuurwapens te zien
13:59 vrijdag 10 november 2000

In de periode van 1 t/m 12 november is een wapeninleveractie gehouden onder het motto: Vuurwapens. Doe ze weg of ze doen je wat. Alle tijdens die actie ingeleverde wapens zijn maandag a.s. op het hoofdbureau van politie te Assen, Tuinstraat 17, te zien van 16.00-16.30 uur. Projectleider van Goor is daar aanwezig om een toelichting op de ingeleverde wapens te geven.

Enkele dagen geleden werd een tussenbalans opgemaakt. Toen waren er al zware vuurwapens ingeleverd waaronder een mitrailleur. Verder werden diverse soorten pistolen ingeleverd en vuurbuksen. Ook werden talloze slag- en steekwapens ingeleverd en munitie.
De actie wordt gehouden omdat de strafmaat voor illegaal wapenbezit en illegale wapenhandel binnenkort omhoog gaat. Gedurende de campagneperiode krijgen mensen de gelegenheid om zonder straf alle wapens in te leveren bij de politiebureaus. Wel vindt onderzoek plaats naar eventueel gebruik van vuurwapens en om die reden kan inlevering van vuurwapens niet anoniem gebeuren.

Nadere informatie bij:
Gerrit van Goor, plv hoofd Divisie Recherche. Tel 0900-8844 of Esther Bouter, Bureau Communicatie. Telefoon 0592 - 261228


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie