Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoud schooljournaals

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING ONDERWIJSBOND CNV

Zoetermeer, 10 november 2000

DEZE WEEK IN SCHOOLJOURNAAL

Scholen scoren met sport
Onderwijs en sport lijken een gouden combinatie. Sinds kort is het vaderlandse onderwijs verrijkt met een wielerschool, een honkbalschool, de ijshockeyacademie en de ritmische gymnastiekopleiding. Scholen voor voortgezet onderwijs profileren zich hiermee en scholieren kicken erop. Schooljournaal ging ervoor!

Ziekteverzuim schaadt onderwijs grote steden
Hoog ziekteverzuim en onvervulbare vacatures brengen het onderwijs in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht schade toe. Met extra geld van minister Hermans worden onder meer zij-instromers geschoold. Maar er blijven ook nog veel oplossingen liggen wegens geldgebrek.

Kerstbonus voor leraren
Alle leraren in het Haagse basisonderwijs krijgen 300 gulden Kerstgratificatie. De gemeente en de schoolbesturen hebben gelapt om het zittend personeel eens extra te verwennen.

Hoopvolle toekomst
'Ook in de komende jaren zullen stevige investeringen nodig zijn', schrijft minister Hermans in zijn deze week gepubliceerde toekomstplan voor de kennissamenleving. De Onderwijsbond CNV wacht hoopvol de realisatie ervan af.

Directeuren willen meer salaris
De functiegroep directies primair onderwijs van de Onderwijsbond CNV wil meer salaris voor schoolleiders en wil oudere directeuren de kans geven meer in de luwte te functioneren.

Voor de klas in Suriname
Heidi Vijverberg (34), een Haagse lerares, geeft les op een school in Paramaribo. Voor 300 gulden in de maand. Een sprong in het diepe. Schooljournaal sprak met haar over haar drijfveer en verwachtingen.

EN OOK NOG:
!Apenstaartjes, de wekelijkse rubriek met interessante en leuke webites voor leraren. !Wat was, met een kort overzicht van de hoogtepunten uit het onderwijsnieuws. !De column van schrijver en leraar Jan Siebelink.
!De rubriek 100 jaar onderwijs waarin een eeuw beleid en politiek voorbijtrekt. !School in de lift, de driewekelijkse pagina over het wel en wee op de Haagse basisschool De Dobbelsteen. !Inschrijven voor miniconferenties voor Medezeggenschapsraden.

Bovengenoemde zes artikelen zijn integraal op de website van de Onderwijsbond CNV opgenomen: www.ocnv.nl

PLUS: 9 pagina's met banenaanbod.

Voor nadere informatie: Kees van Kortenhof, (079) 320 20

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie