Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groningen bijna Fietsstad 2000

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

Groningen bijna Fietsstad 2000
Groningen bijna Fietsstad 2000
13 november 2000
De jubilerende Fietsersbond had onlangs vijf gemeenten genomineerd als Fietsstad 2000. Op basis van gedegen onderzoek onder 59 Nederlandse steden bleek dat Groningen, Houten, Zwolle, Wageningen en Veenendaal er zo vond de jury - met kop en schouders boven uit staken. Stuk voor stuk absolute winnaars: fietsen is in deze genomineerde steden de norm. Maar bij de weging van de vijf fietsvriendelijkste gemeenten van Nederland konden meetgegevens uiteindelijk niet de doorslag geven. En daarom is Veenendaal gekozen als Fietsstad 2000. Om eens een keer een minder bekende Fietsgemeente in het zonnetje te zetten. Groningen feliciteert Veenendaal met deze mooie eretitel. In de wetenschap dat Groningen natuurlijk nog altijd een fietsstad van formaat is. Waar zo vinden dus ook onafhankelijke deskundigen een goed fietsklimaat heerst en volop wordt geïnvesteerd in fietsvriendelijk verkeer.
Deze zomer waren zowel de BBC World Service als de Japanse TV nog op bezoek: hoe Groningen het voor elkaar krijgt om het binnenstedelijk verkeer zo fietsvriendelijk te organiseren.
Groningen wéreldfietsstad!

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 13 november 2000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie