Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intentieverklaring biologische landbouw Holland-provincies

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

08-11-2000

Dit is een gezamenlijk persbericht van de provincies Noord- en Zuid-Holland

Intentieverklaring biologische landbouw

Voor een verdere groei en professionalisering van de biologische sector is meer samenwerking tussen de verschillende ketens van de sector van essentieel belang. Op het gebied van deze samenwerking wordt met de ondertekening van een intentieverklaring op 13 november a.s. een belangrijke stap vooruit gezet. Samen met de de WLTO, Rabobank Nederland, The Greenery hebben de provincies Noord en Zuid-Holland hiertoe het initiatief genomen. Het doel van de intentieverklaring past volledig in de doelstellingen van het provinciale Plan van Aanpak biologische land- en tuinbouw van de provincie Zuid-Holland en de Landbouwagenda 2000-2005 van de provincie Noord-Holland.

De intentieverklaring heeft betrekking op bijna 30 partijen, die de overeenkomst ondertekenen of adhesie betuigen. Het betreffen marktpartijen, overheden, brancheorganisaties, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen. De betrokken partijen willen de onderlinge samenwerking versterken door een netwerk te vormen en activiteiten te starten.
De activiteiten worden opgenomen in een jaarprogramma, dat door de hieraan deelnemende partijen wordt gefinancierd. Voor de financiering van het jaarprogramma is ruim 6,5 ton beschikbaar, dat wordt opgebracht door deelnemende partijen. De provincie Zuid-Holland draagt hier bijna twee ton aan bij, terwijl de provincie Noord-Holland 1,5 ton voor haar rekening neemt.
Een belangrijk onderdeel is het actieprogramma innovatie, waarvoor 3,5 ton beschikbaar is. Hierin zijn zes acties uitgewerkt die zijn gericht op innovaties in de biologische land- en tuinbouw die door de biologische boeren zelf naar voren zijn gebracht. Voor de uitvoering van de intentieverklaring en het actieprogramma wordt een programmamanager aangesteld.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie