Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bèta 1 versies van Microsoft producten beschikbaar

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Microsoft Visual Studio .NET en .NET Framework bèta 1 algemeen beschikbaar

Startsein voor het ontwikkelen van .NET-services

Schiphol-Rijk, 13 november 2000 - In zijn jaarlijkse kickoff keynote op de Comdex in Las Vegas heeft Microsoft's Chief Software Architect Bill Gates aangekondigd dat de bèta 1 versies van Visual Studio.NET en het .NET Framework beschikbaar zijn. Deze twee sleuteltechnologieën stellen ontwikkelaars in staat om webservices voor het .NET-platform te bouwen. Microsoft maakt deze bèta 1 versies algemeen beschikbaar voor klanten en partners. Vanaf vandaag is de bèta 1 code als download beschikbaar voor leden van het Microsoft Developers Network (MSDN). De code kan op msdn.microsoft.com ook worden aangevraagd op cd-rom tegen een vergoeding van de verzendkosten.

Gates kondigde tevens aan dat C# (spreek uit: C-sharp) en de Common Language Infrastructure (CLI) formeel zijn ingediend bij ECMA, een onafhankelijke internationale organisatie die softwarestandaards vaststelt en industriebrede datacommunicatie bevordert. Intel en HP ondersteunen deze aanvraag. De standaardisatie van sleuteltechnologieën zorgt voor een naadloze aansluiting tussen verschillende omgevingen en helpt bedrijven om uitgaande van hun kennis en hun huidige softwareinvesteringen de volgende generatie webservices te bouwen.

Bill Gates: "Een kwart eeuw geleden zijn we gestart met de programmeertaal BASIC. Dit product was geliefd onder programmeurs en speelde een sleutelrol in de algemene acceptatie van MS-DOS. Negen jaar geleden introduceerden wij Visual Basic, waarmee de ontwikkeling van gebruikersinterfaces sterk werd vergemakkelijkt. Dit product heeft de razendsnelle acceptatie van Windows mogelijk gemaakt. Het is schitterend dat ik nu de eerste bèta code van Visual Studio.NET en het .NET Framework kan presenteren. Hiermee is Microsoft terug bij haar oorsprong in de programmeurswereld. Ik ben ervan overtuigd dat Visual Studio.NET en het .NET Framework onze .NET-strategie vleugels zal geven. Programmeurs kunnen met de .NET programmeertaal en de runtime die meerdere talen ondersteunt, snel webservices ontwikkelen. Microsoft egaliseert het 'speelveld' van programmeurs, opdat zij applicaties kunnen ontwikkelen in de programmeertaal van hun keuze."

Standaard
Met het indienen van C#, een objectgeoriënteerde programmeertaal afgeleid van C en C++, en de CLI bij ECMA, onderstreept Microsoft haar ondersteuning van het op standaards gebaseerde programmeren. Deze werkwijze is de enige garantie voor interoperabiliteit in een toenemend heterogene IT-industrie. C# is de eerste componentgeoriënteerde programmeertaal voor C en C++ programmeurs. CLI bevat basis class libraries en componenten die nodig zijn voor de onderlinge koppelingen, waardoor C# op andere besturingssystemen kan worden gebouwd.

MSDN
De bèta 1 versies van Visual Studio.NET en .NET Framework komen in eerste instantie beschikbaar voor de ruim 200.000 leden met de Universal-status van het Microsoft Software Developer Network (MSDN). MSDN is een abonneeservice, die programmeurs voorziet van essentiële informatie, waaronder de nieuwste Microsoft software en tools. MSDN biedt professionele ontwikkelaars tools, toegang tot broncode alsmede de ondersteuning van bouwen en implementeren van applicaties.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de website van Microsoft Nederland, op pagina www.microsoft.nl/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie