Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciale staten Utrecht akkoord met begroting 2001

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
13 november 2000

Provinciale staten akkoord met begroting 2001

Provinciale staten is gisteravond akkoord gegaan met de begroting voor 2001. Tijdens het debat spraken de staten zich in een motie uit geld beschikbaar te stellen om de bouw van de wijk Vathorst in Amersfoort voortgang te laten vinden. Het college was blij met de motie over Vathorst en zegde de staten op korte termijn een uitgewerkt voorstel toe. RPF/GPV en Groenlinks dienden een initiatiefvoorstel in voor een project ter ondersteuning van jonge alleenstaande asielzoekers in de provincie. GS staan positief tegenover het voorstel en beloofden ook hiervoor snel een voorstel te maken.
Over het algemeen was er lof van de fracties voor de begroting. In totaal werden 10 moties en een amendement ingediend. Brede steun was er ook voor de aanleg van een fietspad langs de Amsterdamsestraatweg tussen Nieuwersluis en Loenen aan de Vecht. Het stuk fietspad is de laatste schakel van de totale lengte fietspad langs de Amsterdamsestraatweg.
Het enige amendement werd ingediend door het CDA. De fractie vroeg een half miljoen uit te trekken voor het vrijwilligerswerk. Het geld is een eenmalige stimuleringsregeling voor gemeentelijke actieprogramma's ter versterking van het vrijwilligerswerk. Een motie waarin de financiering van de inrichting van de skybox in de Galgenwaard werd afgekeurd, haalde het niet. Datzelfde gold ook voor de motie van D66 waarin 2 ton werd gevraagd voor revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht.

Voor nadere informatie en kopieën van moties en het amendement: Peter Vlugt, 030 258 2434 of peter.vlugt@provincie-utrecht.nl


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie