Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studenten civiele techniek bouwen dijk op klimaatconferentie

Datum nieuwsfeit: 13-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Technische Universiteit Delft
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Delft

donderdag 2 november 2000, jaargang 32 nummer 33

Dijkgraven gezocht

Milieudefensie zoekt naar studenten civiele techniek die de aanleg willen begeleiden van een zandzakdijk rond het Haagse Congrescentrum tijdens de klimaatconferentie.

Sjouwen

Altijd al dijkgraaf willen spelen? In weer en wind heldhaftig op de top staan om zwakke plekken op te sporen en de zandzaksjouwers aanwijzingen toe te roepen?

Tijdens de klimaatconferentie in november leggen vijfduizend vrijwilligers van Milieudefensie en Friends of the earth een 'waterkering' aan rond het Haagse Congrescentrum. De dijk moet op zaterdag 18 november anderhalve meter hoog zijn. Om het sjorren met zandzakken in goede banen te leiden, zoekt Milieudefensie échte dijkgraven: studenten civiele techniek. De dijk moet aan regeringsleiders duidelijk maken dat maatregelen om het broeikaseffect te bestrijden hard nodig zijn.

De klimaatconferentie vind plaats van 13 tot 24 november. Drukke dagen voor de dijkbouwers zijn 17, 18 en 19 november. Aanstaande zaterdag 4 november is er een oefendag.

Ook niet-civielers zijn welkom. Niet als dijkgraaf, maar om zandzakken te sjouwen of het informatiepunt te bemannen. Minder actieve mensen kunnen een steentje bijdragen door een zandzak te sponsoren á vijf gulden het stuk. Dijkgraven kunnen zich aanmelden via de website: www.milieudefensie.nl/dijk.

MvZ

© 2000 Redactie Delta

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie