Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing 'Kaukasus en Centraal-Azië na einde Sovjet-Unie'

Datum nieuwsfeit: 14-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

dinsdag 14 november 20.30-22.00 uur
Studium Generale-lezing in de serie 'Van Karabach tot Samarkand. De Kaukasus en Centraal-Azië na het einde van de Sovjet-Unie' spreker dr. Touraj Atabaki (Arabische, Nieuw-Perzische en Turkse talen en culturen, Universiteit Utrecht)
titel Centraal-Azië tien jaar na de onafhankelijkheid plaats Cleveringaplaats 1, gebouw 1175, zaal 003 Na bijna tien jaar onafhankelijkheid worstelen de voormalige zuidelijke Sovjetrepublieken nog steeds met de vraag welk politiek ontwikkelingspad ze moeten volgen. De beste optie lijkt een pluralistische maatschappij binnen het kader van een democratisch geregeerde natiestaat. Democratisering, en niet zozeer liberalisering, is dan ook de gemeenschappelijke noemer waaronder een breed spectrum van democratische activisten zich verenigt. Een dergelijk politiek ideaal is weliswaar aanlokkelijk, maar het invoeren ervan brengt grote problemen met zich mee. De politieke stabiliteit in een nieuwe staat hangt af van drie factoren: vorming van een aantal territoriale identiteiten, erkenning van politieke partijen, en toelating van economische participatie. Atabaki gaat in zijn lezing op al deze factoren in.


(*) Nadere inlichtingen geneeskundige promoties:
Bureau Voorlichting LUMC, tel. 071-5268005


Up

Meer informatie: mw.dr. B.T. Hogenelst (Internationalisering, Communicatie en Studenten)
Tel. 071-5273282 / Email (BT.Hogenelst@ics.leidenuniv.nl) / 26 oktober 2000, 09:02 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie