Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorlaatste Aanpakkrant gemeente Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 14-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gezamenlijke Aanpakkrant Nijmegen

08-11-2000 Binnenkort de voorlaatste Aanpakkrant... NIJMEGEN - Het novembernummer besteedt extra aandacht aan ouderen. Aan de Stichting Turkse Ouderen Nijmegen bijvoorbeeld, waar iedere maandag Turkse vrouwen elkaar ontmoeten. En aan het nieuwe platform dat van plan is bijeenkomsten te organiseren voor oudere Indische Nederlanders. Verder:

* Jongerencentrum Dunya is gesloten en wacht op 'verder overleg tussen de instanties';

* Jonge Turkse theatermaakster werkt vooral aan bewustwording;
* Oude spullen zijn tegenwoordig big business en goed voor de werkgelegenheid;

* Delegaties kamerleden en geinteresserde Bergenaren komen kijken hoe Nijmeegse bewoners hun zaakjes regelen.

De gedrukte versie van de Gezamenlijke Aanpakkrant is vanaf woensdag 14 november 2000 verkrijgbaar bij onder meer het Open Huis in Nijmegen. De webversie is al enkele dagen eerder online beschikbaar.

klik hier voor vorig nummer | links17-10-2000
Einde Gezamenlijke Aanpakkrant in zicht
NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen heeft de Aanpakkrant definitief wegbezuinigd. Na een jaar onzekerheid voor redactie en lezers, is het besluit nu eindelijk gevallen. Vorig jaar werd de Aanpakkrant voor het eerst genoemd als bezuinigingsobject.

De wethouder van Grotestedenbeleid Van Rumund liet toen weten wel wat te voelen om de krant te vervangen door een pagina te kopen in een huis-aan- huisblad. Hij diende een bezuinigingsvoorstel is, waar de gemeenteraad onder voorwaarden mee instemde. De wethouder kreeg de opdracht alternatieven uit te werken onder de gestelde voorwaarden (onder meer behoud van naam en opzet van de krant).

Na ruim een jaar is wethouder Van Rumund naar buiten gekomen met hetzelfde voorstel als in 1999: de Aanpakkrant wordt vervangen door een pagina in huis-aan-huisblad De Brug. Het college van Burgemeester en Wethouders ging hiermee accoord.

Opmerkingen vanuit de gemeenteraad dat met dit voorstel niet voldaan werd aan de vorig jaar gestelde voorwaarden, zijn niet gehonoreerd. Een motie van D66 hierover heeft geen meerderheid gehaald. De stemverhouding was 20 -18 (en zou 20 - 19 zijn geweest als D66-raadslid Yvette Maass niet ziek was geweest).

Op aandringen van CDA-raadslid Bert Janssen heeft de wethouder toegezegd dat hij zal aantonen dat een pagina in De Brug dezelfde bijzondere doelgroepen zal bereiken als de Aanpakkrant doet. Deze toezegging zal hij de volgende vergadering van de Commissie Grotestedenbeleid moeten waarmaken.

De reden waarom de Aanpakkrant volgens de wethouder moet verdwijnen zijn in de loop van afgelopen jaar regelmatig bijgesteld. Allereerst liet de wethouder weten nooit iemand te spreken die de krant kende - vervolgens vond hij het bereik te klein - daarna vond hij dat er meer in diende te staan over het Grotestedenbeleid - ook moest er meer 'informatie' in - en tenslotte vond hij dat de personeelskosten in verhouding te hoog waren. In een voortraject had hij al laten weten dat hij de naam Gezamenlijke Aanpakkrant veranderd wilde zien en dat de lay-out afschuwelijk was.

Kort voordat de wethouder het college voorstelde (in 1999) om de Gezamenlijke Aanpakkrant op te heffen, was minister Van Boxtel op werkbezoek in Nijmegen. Tijdens dat bezoek werd de Aanpakkrant een voorbeeld genoemd van een 'geslaagd project binnen het Grotestedenbeleid om burgers en overheid dichter bij elkaar te brengen'. Althans in de woorden van... wethouder Van Rumund, die de krant aan de minister mocht overhandigen.

Bredero zei het al: "Het kan verkeeren..."

klik hier voor meer informatie | reageren

De Gezamenlijke Aanpakkrant brengt nieuws en informatie over het Nijmeegse grotestedenbeleid en andere zaken die de leefbaarheid ten goede komen. De krant wordt uitgegeven door de Gemeente Nijmegen, Directie Wijkaanpak & Leefbaarheid. De inhoud geeft niet noodzakelijk de mening van het stadsbestuur weer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie