Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 14-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-11-2000

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.23 uur
Mislukte overval in woning

VEENENDAAL - Een 67-jarige man uit Veenendaal heeft door zijn kordate optreden een overval in zijn woning voorkomen.
Omstreeks zeven uur werd maandagavond aangebeld bij een echtpaar aan De Tinneweide. Toen de bewoner naar de voordeur ging, zag hij een persoon met een grote plant voor de deur staan. Hij deed de deur open en op dat moment stormden er drie gemaskerde mannen binnen. De bewoner trachtte de overvallers te stoppen en sloeg een van hen hard in zijn gezicht. Hierna ontstond een vechtpartij waarbij de 67-jarige man snijwonden en kneuzingen opliep. Ook bedreigde een van de overvallers de man met een vuurwapen. De heer des huizes wist zich zeer goed te verdedigen. Blijkbaar was zijn optreden zo dreigend dat de drie mannen het hazenpad kozen.
In de omgeving heeft de politie nog een buurtonderzoek gehouden, maar de overvallers zijn niet aangetroffen.

De politie van Veenendaal is dringend op zoek naar mensen die omstreeks zeven uur in de omgeving van De Tinneweide iets verdachts hebben gezien of anderszins de politie informatie kunnen verschaffen over deze overval. Zij kunnen bellen met de recherche in Veenendaal via telefoonnummer 0900-8844.

Autogordelcontrole

DOORN Maandagochtend tussen tien en elf uur werd op de Oude Arnhemse Bovenweg een autogordelcontrole gehouden. Van de 54 passerende autos, droegen drie automobilisten geen gordel. Zij kregen een bekeuring van negentig gulden.

Snelheidscontrole

LEERSUM Op de Rijksstraatweg werd maandagochtend tussen acht uur en kwart voor twaalf gecontroleerd op snelheid. Ruim 2000 autos passeerden het meetpunt; 155 reden te hard. Ter plaatse is maximaal 50 km/u toegestaan, de hoogst gemeten snelheid was 95 km/u.

Met een slok op de berm in

MAARSBERGEN - Een 20-jarige man uit Scherpenzeel werd maandag op dinsdag rond middernacht aangehouden in de berm op de Woudenbergseweg. Daar had de man zijn auto in een greppel gereden. De politie had even daarvoor de man met zeer hoge snelheid (150 km/u) zien rijden op de Rijksstraatweg in de richting van Donderberg. Zij wilden de persoon aanspreken op zijn rijgedrag. Bij de rotonde reed de man rechtsaf de Woudenbergseweg op richting Maarsbergen. Daar raakten ze ter hoogte van een flauwe bocht de man kwijt. Even later zagen de agenten de auto van de man in de berm. De 20-jarige bestuurder bleek ongedeerd, maar zijn auto was total loss. Hij bleek de macht over het stuur te zijn verloren waarna hij de berm inreed, daarna over een verkeersbord reed, om zijn as tolde en vervolgens tegen bomen en struiken tot stilstand kwam.
Bij een blaastest bleek de man een alcoholpromillage van 1,25 in zijn bloed te hebben. De man kreeg een bekeuring van 900 gulden en een rijverbod van vijf uur. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie