Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 14-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-11-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad 10.00 uur
Verkeerscontrole

UTRECHT Op de Rijnkade werd maandagochtend van kwart voor elf tot kwart voor twaalf op snelheid gecontroleerd. Er passeerden 250 autos het meetpunt, waarvan er 38 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid was 90 km/u; ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Rijden onder invloed

DE MEERN Tijdens de surveillance wilde de politie maandagnacht een voertuig controleren op de Molenpolder. Op het moment dat de politie een stopteken gaf aan de bestuurder reageerde deze niet en probeerde zijn voertuig te keren op Molenpolder.

De agenten parkeerden de surveillanceauto vlak achter de auto van de verdachte. Echter de man reed hard achteruit en probeerde zo te ontkomen. Hierbij kwam hij in botsing met de politieauto. De agenten hebben het portier van de auto opengetrokken om de contactsleutels te pakken. Dit lukte en de man werd aangehouden. Tijdens de aanhouding constateerde de politie dat de 24-jarige man uit De Meern gedronken had.

Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat hij 0,95 promille alcohol in zijn bloed had. Met een boete van 700,= en een rijontzegging van drie uur werd de man naar huis gestuurd. Ook moet de man zich verantwoorden voor de rechter voor zijn gedrag

Autodieven op heterdaad aangehouden

UTRECHT Maandagnacht werd de politie omstreeks kwart voor vijf gebeld door een getuige die zag dat drie mannen bezig waren een auto open te breken. Op de hoek van de Kwangodreef met de Kasaidreef trof de politie drie mannen aan die voldeden aan het signalement.

De mannen hadden geprobeerd twee auto`s te stelen. Van één van de auto`s was inmiddels de bedrading al doorverbonden. Van de andere auto had men het portierslot al vernield. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het betrof een 23-jarige man uit Utrecht, een 20-jarige uit Amsterdam en een 31-jarige man uit Zandvoort.

Man aangehouden na belemmeren politie

UTRECHT Twee in burger geklede agenten reden maandagnacht over de Nobelstraat achter twee fietsende vrouwen. De twee vrouwen fietsten naast elkaar en namen een groot gedeelte van de weg in beslag.

Na enige tijd achter de vrouwen aangereden te hebben gaven de agenten een seintje dat zij er langs wilde. Een van de vrouwen beantwoordde dit door haar middelvinger op te steken. Eenmaal naast de vrouwe legitimeerde de agenten zich en vroegen de vrouw waarom zij zich zo gedroeg. Zij verklaarde niets van de politie te moeten hebben en fietste door.

Halverwege de Nobelstraat hebben de agenten de auto op het fietspad gezet en zijn uitgestapt om nog eens aan de vrouw te vragen wat er aan de hand was. Hierop stak de vrouw nogmaals haar middelvinger op de probeerde aan de politie te ontkomen. Na een korte sprint wist de politie de vrouw te achterhalen. Op het moment dat de agent de vrouw wilde aanspreken sloeg en schopte zij om haar heen. De politie besloot haar aan te houden maar werd door het inmiddels verzamelde publiek belemmerd in haar optreden.

Een 25-jarige man uit Bilthoven bemoeide zich met de aanhouding en duwde de politie meerdere malen weg. Door de grote van e groep heeft de politie assistentie van collega`s ingeroepen. Door de consternatie zag de vrouw kans te vluchten. De 25-jarige man uit Bilthoven werd wel aangehouden.

Lasershields in beslag genomen
UTRECHT Afgelopen week hebben wijkagenten van het district Paardenveld snelheidscontroles gehouden op de Kapteynlaan. De snelheidscontroles hebben zij uitgevoerd met een lasergun, een apparaat die de snelheid over een bepaalde afstand uitrekent.
Twee automobilisten, een man van 45 jaar uit Voorthuizen en een 38-jarige man uit Utrecht, werden afgelopen week op de Kapteynlaan staande gehouden nadat zij door middel van een lasershield de meting van de politie hadden belemmerd.

Een lasershield wordt in de auto gemonteerd en zorgt ervoor dat de meting van de politie verstoord wordt. Het gebruik van de lasershield is strafbaar aangezien het werk van een politie-ambtenaar ermee belemmerd wordt. De mannen hebben een schikking van Fl. 450, - gekregen.

Winkeldief bezat zich
UTRECHT Gisterenmiddag 13 november omstreeks 14.00 uur werd de politie naar de Oudenoord gezonden, nabij de Gamma. Daar droeg een beveiligingsbeambte een 40-jarige man over die bij de Gamma een kniptang zou hebben gestolen. In afwachting van de politie had de man een fles sterke drank van 0,75 liter in een teug leeggedronken.

Toen de inmiddels ter plaatse gekomen politie de man aansprak bleek deze behoorlijk aangeschoten. Op een gegeven moment liet de man een kniptang uit zijn broekzak vallen die, naar later bleek, inderdaad afkomstig was van de Gamma.

De man werd aangehouden en overbracht naar het bureau. Gezien de slechte lichamelijke toestand van de man heeft een ambulance hem voor verder onderzoek overgebracht naar het UMC.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie