Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Geen gedwongen ontslagen MCK'

Datum nieuwsfeit: 14-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Geen gedwongen ontslagen MCK

LAD-bericht van 14 november 2000

Op basis van financiële problemen van Medisch Centrum de Klokkenberg (MCK), besloot minister Borst het medisch centrum eind 1998 te ontmantelen om uiteindelijk tot sluiting over te gaan. In overleg met de betrokken directies hebben werknemersorganisaties, waaronder FHZ/LAD sociale plannen opgesteld voor de betrokken werknemers. Partijen hebben de intentie uitgesproken de ontmanteling te realiseren zónder gedwongen ontslagen.

Ondanks pogingen daartoe is het de interimdirecteur de afgelopen twee jaar niet gelukt de Klokkenberg te redden. Inmiddels zijn een paar specialistische onderdelen dan ook overgenomen door andere ziekenhuizen in de omgeving. Het MCK huisvest(te) onder andere een thoraxcentrum, revalidatiecentrum, een afdeling jeugdpsychiatrie en epilepsiezorg.

Overdracht patiëntenzorg
Door deze verschillende specialisaties onderhandelden de werknemersorganisaties met de betrokken directies in één overleg over de invulling van de sociale plannen. Doel was te komen tot sociale plannen waardoor de overdracht van de patiëntenzorg op korte termijn zou kunnen plaatsvinden. De deelnemers aan dit overleg voelen zich gezamenlijk verantwoordelijk voor het voorkomen van negatieve sociale consequenties als gevolg van de ontmanteling van het MCK.

Vangnet
Inmiddels heeft dit geresulteerd in een Raam Sociaal Plan als vangnet. Daarnaast hebben partijen een aanzet gegeven voor deel-sociaal plannen. Zij zijn ervan overtuigd dat zij nu een goede basis hebben gelegd voor de ontmanteling waardoor de juridische overdracht aan de ontvangende instellingen per 1 januari 2001 kan plaatsvinden. Zonder gedwongen ontslagen.

Ga naar : Nieuwspagina van de LAD
Volgend artikel : Effecten belastingplan 2001

© copyright LAD 2000 home . index . email/adres . Artsennet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie