Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grote deelname competitie bankdrukken met goede resultaten

Datum nieuwsfeit: 14-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

Aan : nieuwsmedia / sportredacties
Van : Nederlandse Powerliftbond
Betreft : eerste competitiewedstrijd bankdrukken en selectie Wereldkampioenschappen bankdrukken

Grote deelname aan competitie bankdrukken met goede resultaten

Zaterdag 11 november was het weer zover, de competitie bankdrukken van het seizoen 2000-2001 ging van start, het startsignaal werd dit jaar gegeven in Noord-Scharwoude, onder leiding van Henk Keizer was de organisatie wederom vlekkeloos en kon precies om 12.00 uur de wedstrijd beginnen. In totaal waren er 10 verenigingen aanwezig op deze dag om te strijden voor de ereplaatsen, op voorhand waren de kanshebbers de Alkmaarse vereniging S.S.S. met als deelnemers Erwin Krokkee, Michel Kossen en Dave van der Veen, het powerliftteam Butzelaar uit Emmeloord met o.a. Mohammed el Hamdouny en natuurlijk de thuisclub Spartacus met in hun gelederen Piebe Faber en Frenzel Kastaneer, als outsiders is het team van Atlas Nijmegen altijd gevaarlijk met de altijd in goede doen zijnde Paul Smith en uit Eindhoven komt het sterke Essbra onder leiding van Harry van der Brand. Direct na aanvang van de wedstrijd blijkt dat de deelnemers allemaal duidelijk in vorm zijn, mede doordat deze competitiewedstrijd ook de selectiewedstrijd is voor afvaardiging naar de komende Wereld-kampioenschappen bankdrukken in het Tsjechische Frydek Mystek, welke gehouden gaat worden van 7 t/m 11 december 2000.
De keuzeheren voor de selectie hadden dan ook tijd nodig om een selectie samen te stellen, de Nederlandse ploeg zal onder leiding van teammanager Ferry van der Meulen en bondscoaches Piet Legerstee en Henk Terhoven bestaan uit de dames Yvonne van der Stoep (Spartacus) en Brenda van der Meulen (SSS), en de heren Lloyd Sumter (Essbra), Cees Ootjers (Atlas), Boman Hommes (Butzelaar), John Ruitenbeek (Atlas), voorgenoemde heren komen uit in de gehandicaptenklasse. In de validenklassen komen de volgende mannen in actie, Tagy Parnian (Spartacus), Frans van Putten (Essbra), Erwin Krokkee (SSS), Frenzel Kastaneer (Spartacus) en Piebe Faber (Spartacus). Ook op het scheidsrechtersvlak zal Nederland vertegenwoordigd zijn, internationaal scheidsrechtster Joke van der Meulen zal acte de presance geven in Frydek Mystek. Ondertussen is ook de einduitslag van de wedstrijd bekend en weet Spartacus I de eerste plaats te bemachtigen, direct gevolgd door SSS Alkmaar, op de voet gevolg door het Team Butzelaar. Een aantal resultaten zijn prijzenwaardig te noemen, bij de dames weet Yvonne van der Stoep,in de gewichtklasse tot 67,5 kg. een keurige bankdrukbeurt neer te zetten van 110 kg., maar 2,5 kg. verwijderd van het Nederlands record, bij de heren laat onder andere Frenzel Kastaneer (tot 110 kg) met een beurt van 252,5 kg. zien zijn vorm te pakken te krijgen, maar ook Alkmaarder Erwin Krokkee (tot 90 kg) met 210 kg., natuurlijk is Michel Kossen in vorm, hij staat op het punt om naar Japan te gaan voor de Wereldkampioenschappen powerliften en hij drukt gemakkelijk 230 kg., in de klasse tot 125 kg. laat de man uit Zwolle, Mohammed El Hamdouny er geen gras over groeien en met gemak brengt hij 240 kg. omhoog, maar ook Boman Hommes laat van zich spreken, met een lichaamsgewicht van ruim 45 kg. drukt deze geweldenaar 107,5 kg. omhoog.
Vele persoonlijke records worden er gebroken, Eindhovenaar Paul den Ouden weet zijn beste prestatie te verbeteren met maar liefst 5 kg. en brengt dit op 182,5 kg., Nijmegenaar Djidra Badal weet ook zijn beste prestatie te verhogen naar 210 kg.
Al met al een dag met vele goede prestaties, zoals reeds eerder gemeld won Spartacus I de wedstrijd, met als tweede SSS, op de derde plaats Team Butzelaar, vierde werd Atlas I, vijfde Essbra, op de zesde plaats eindigde het Friese IJsbrechtum, Olympia Rotterdam werd zevende, gevolgd op de achtste plaats door Topfit Geldrop, op een keurige negende plaats het uit uitsluitend dames bestaande team van Spartacus en als laatste eindige het tweede team van Atlas Nijmegen.
Op de afgelopen Europese kampioenschappen bankdrukken in Finland haalde het team van Ferry van der Meulen nog een aantal medailles, zal het op de Wereldkampioenschappen ook gaan gebeuren ?

C.M.Damen
PR & Promotie Nederlandse Powerliftbond
Nicolaas Maeskade 18
2251 XV Voorschoten
telefoon 071-5610946
telefax 071-5612222
mobiel 0651-144058
e.mail (obelix1@planet.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie