Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 14-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 14-11-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 14 november 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: auto in brand
In de Jadestraat in Groningen ontstond de afgelopen nacht door nog onbekende oorzaak brand in een geparkeerde auto. De brandweer bluste de brand. Bij onderzoek door de politie bleek een ruit van de auto te zijn vernield. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Groningen: man aangehouden
In het Academisch Ziekenhuis in Groningen heeft de politie gisteravond een 52-jarige man uit Groningen aangehouden. De man bevond zich in één van de gebouwen van het ziekenhuis terwijl hem de toegang anders dan voor medische behandeling is ontzegd omdat hij meerdere keren ernstige overlast heeft veroorzaakt. Na verhoor op het politiebureau is de man met een proces-verbaal voor lokaalvredebreuk heengezonden. Het verblijfsverbod voor het AZG is verlengd tot november volgend jaar. Later op de avond zorgde de man opnieuw voor overlast. Hij hield zich zonder noodzaak op in een portiek van woningen aan de Prinsenstraat en had het portiek bevuild door er te plassen. De man is door de politie verwijderd en heeft een boete van 80 gulden gekregen.

Groningen: bromfietser gewond
Bij een verkeersongeval op de A-weg in Groningen is gistermiddag een 23-jarige bromfietser licht gewond geraakt. De man werd bij het afslaan op de kruising met de Westersingel aangereden door een hem tegemoetkomende auto bestuurd door een 25-jarige man uit Groningen. De bromfietser kwam te vallen en liep letsel op aan een hand. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling. Beide bestuurders zeggen bij groen licht de kruising op te zijn gereden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Groningen: rijbewijs ingenomen na snelheidsovertreding De politie heeft gisteravond het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige automobilist uit Groningen. De man reed vanuit de richting Bedum over de Eemshavenweg naar Groningen met een snelheid van ruim 160 km per uur terwijl de maximumsnelheid 100 km bedraagt. In Groningen kon de man worden staande gehouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en met een bekeuring voor de snelheidsovertreding na verhoor heengezonden. De man moest zijn lease-auto bij de politie achterlaten.

Groningen: auto-inbrekers aangehouden
Op de Jacobijnerweg in Groningen heeft de politie gistermiddag een 33-jarige man en een 22-jarige vrouw, beiden uit Groningen aangehouden. Politiemensen zagen dat de vrouw zich verdacht ophield bij een geparkeerde auto. Bij nader onderzoek bleek de mannelijke verdachte in de auto te zitten. Beiden verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Ze verklaarden dat ze de auto opengebroken aantroffen en slechts wilden kijken of er nog waardevolle spullen of eigendomspapieren inlagen om de eigenaar te kunnen waarschuwen. Bij het politieonderzoek is niet kunnen blijken dat de verdachten daadwerkelijk in de auto hebben ingebroken. Ze zijn na verhoor heengezonden.

Groningen: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie gistermorgen op de Sontweg in Groningen een 37-jarige man uit Hoogezand-Sappemeer aangehouden. De man reed in zijn auto en bleek bij controle door de politie zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar bij de ademanalyse 1.8 promille alcohol werd gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Groningen: fietsendief aangehouden
In de Broerstraat in Groningen heeft de politie gistermorgen een 34-jarige man uit Groningen aangehouden. De man liep met twee fietsen aan de hand en ging er bij het zien van surveillerende politiemensen hardlopend vandoor. Hij bleek zich in de Broerstraat te hebben verstopt maar kon op aanwijzing van voorbijgangers worden aangehouden. Hij was nog in het bezit van één fiets. De tweede fiets werd na enig zoeken gevonden. De man, die diverse snij- en knipgereedschappen bij zich had, ontkende de diefstal van de fietsen. Hij is na verhoor op het politiebureau heengezonden. De politie probeert de fietsen terug te bezorgen bij de eigenaren. Eén eigenaar is inmiddels opgespoord.

Stadskanaal: Diefstal vijverpompen
Bij een zaak in visbenodigdheden aan het Noorderdiep in Stadskanaal werd gisternacht voor f.1000,= aan vijverpompen ontvreemd. Tevens werden een, op dit moment onbekend, aantal Koi-karpers meegenomen. Het bedrijf werd betreden door het vernielen van een ruit.

Niezijl: snelheidscontrolet
Op de Rijskstraatweg in Niezijl is gistermorgen van 07.00-08.15 uur een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 760 voertuigen geregistreerd, waarvan 31 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/u, 80 is toegestaan.

Rasquert: Woninginbraak
Aan de Klapperhornsterweg werd gisteravond tussen ingebroken in een woning. De woning werd geheel doorzocht. Uit de woning werd een brandkast met geld, sieraden en papieren ontvreemd. Een onderzoek wordt ingesteld.

Marum: vrachtauto gekanteld
Een vrachtauto beladen met schroot en betonijzer die onderweg was van Drogeham naar Duitsland kantelde gisteravond toen de 37-jarige bestuurder vanaf de Scheiding de oprit van de A7 opdraaide. Door vermoedelijk een verkeerde verdeling van de lading belandde de auto op zijn kant op de vluchtstrook. Een bergingsbedrijf rukte met groot materieel uit om de auto weer recht te takelen. De brandweer van Marum was ter plaatse om de weg te reinigen nadat ongeveer 100 liter dieselolie uit de auto was gestroomd, en Rijkswaterstaat was eveneens ter plaatse omdat een deel van de dieselolie in de berm terecht was gekomen. Omstreeks 03.00 uur stond de truck weer recht, een half uur later was de weg weer schoon. Tot 06.00 uur vanmorgen werd gewerkt aan het opnieuw inladen van het schroot.

Zuidwolde: snelheidscontrole
Op de Eemshavenweg in Zuidwolde werd gistermiddag een snelheidscontrole gehouden. De radar registreerde 477 voertuigen, daarvan reden 18 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 133 km/u waar 100 is toegestaan.

Appingedam: Vrouw pleegt vernielingen
Een 24-jarige vrouw uit Delfzijl werd vannacht aangehouden nadat zij tot twee keer toe de ruiten had vernield terwijl zij onderweg was van haar werk naar huis. De vrouw werd opgemerkt door surveillerende agenten in burger. Zij hoorden bij een bouwmarkt aan aan de Farmsumerweg enige harde knallen. Toen zij poolshoogte gingen nemen bleek dat met een kei een ruit was vernield. De vrouw die inmiddels was doorgereden vernielde daarop bij een school aan de Sikkel eveneens een ruit. Daarop werd zij aangehouden en ingesloten. De vrouw bekende tijdens een eerste verhoor dat zij ook aansprakelijk is voor een aantal vernielingen aan autos. Daarover zal zij nader worden gehoord.

Stedum: vrachtauto in de berm
Aan de Eemshavenweg in Stedum raakte gisteravond een vrachtwagencombinatie in de problemen toen de chauffeur, een 30-jarige Duitser die pas vier weken in het bezit was van een vrachtwagenrijbewijs, met zijn voertuig in de berm kwam vast te zitten. Een collega, eveneens afkomstig uit Duitsland, probeerde inmiddels de combinatie los te trekken. De beide combinaties waren beladen met oude banden. Een bergingsbedrijf moest eraan te pas komen om het geheel los te trekken. De Eemshavenweg was gedurende drie kwartier gestremd voor alle verkeer tussen de opritten St. Annen en Loppersum/Middelstum.

Siddeburen: woninginbraak
Bij een woninginbraak aan de Damsterweg in Siddeburen werden gisternacht computerapparatuur en een videorecorder ontvreemd. De woning werd geheel doorzocht. De woning werd betreden door het forceren van een raam.

Stadskanaal: Politieauto slipt
Een politieauto van de basiseenheid Stadskanaal die gistermiddag omstreeks 14.35 uur met optische en geluidssignalen onderweg was naar een aanrijding letsel op de Gelderselaan in Stadskanaal raakte bij het ingaan van de bocht vanaf de Europalaan in een slip. Daarbij ontstond een aanrijding met een stilstaande lesauto. Beide voertuigen raakten beschadigd. De aanrijding waarnaar de politieauto onderweg was betrof een aanrijding van twee fietsers. Een 80-jarige vrouw uit Stadskanaal kwam uit een brandgang en reed de Gelderselaan op. Daar kwam zij in botsing met een eveneens fietsende 51-jarige inwoonster van dezelfde plaats. De bejaarde vrouw kwam te vallen en brak vermoedelijk haar arm. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Inlichtingen: afdeling communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...