Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jeroen Bleekemolen start tijdens Formule 3-race in Korea

Datum nieuwsfeit: 14-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Jeroen Bleekemolen start tijdens Formule 3-race in Korea

Aerdenhout, 14 november 2000. Autocoureur Jeroen Bleekemolen neemt volgende week zondag (26 november) deel aan de "2000 International Formula 3 Korea Super Prix" in de Koreaanse stad Changwon. De rijder uit Aerdenhout komt uit voor het Duitse GM Motorsport met een Dallara-Opel. "Het is een enorme uitdaging", zegt Bleekemolen over de race in Korea, waar de beste Formule 3-rijders ter wereld tegen elkaar in het strijdperk treden.

De mogelijkheid om aan deze prestigieuze race deel te nemen, kwam voor Jeroen Bleekemolen zeer onverwacht. "Ik had al contact met GM Motorsport, omdat ik met dit team vorig jaar deelnam aan de Marlboro Masters op Zandvoort. Nu hoorde ik dat zij een auto vrij hadden voor de race in Korea, dus daar was ik natuurlijk erg in geïnteresseerd. Het was wel erg kort dag, maar we werden het uiteindelijk snel eens."

De Korea Super Prix is verreweg het grootste autosportevenement in Korea. Vorig jaar werd de race op het stratencircuit in Changwon voor de eerste maal gehouden en trok vele tienduizenden toeschouwers. Voor Jeroen Bleekemolen betekent het een geheel nieuwe ervaring: "Ik heb geen idee wat ik ervan moet verwachten. Het enige stratencircuit waarop ik tot nu toe heb gereden, was de Norisring in Neurenberg, waar twee races voor het Duits kampioenschap plaatsvonden. Ik heb wat informatie gekregen van Christijan Albers, die vorig jaar in Korea heeft gereden. Het lijkt me wel heel spannend!"

Bleekemolen nam het afgelopen seizoen deel aan het Duits Formule 3-kampioenschap met het team van Van Amersfoort Racing. Tijdens de race in Korea komen echter ook de beste rijders uit het Brits, Frans, Italiaans en Japans Formule 3-kampioenschap in actie. "Het is een echt internationaal veld, met coureurs uit zon vijftien landen. Dat maakt het speciaal. Bovendien zijn internationale races als de Marlboro Masters en deze wedstrijd in Korea natuurlijk bij uitstek de gelegenheid om je in de kijker te rijden bij andere teams", zegt Jeroen Bleekemolen, die nog druk bezig is met de planning voor het volgend seizoen.

De komende weken verzamelt Bleekemolen weer heel wat vliegkilometers. Deze week verblijft hij in de Verenigde Staten voor een bezoek aan een vakbeurs. "Dat was al lang van tevoren gepland, dus daar moest ik gewoon heen", legt hij uit. Aanstaande dinsdag keert hij uit de VS terug, is dan drie uur in Nederland en vliegt door naar Korea. "Wel veel allemaal, maar je moet er wat voor over hebben. De kans om in Korea te rijden wilde ik natuurlijk niet laten lopen!"


Voor de redactie: voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, tel. 06-54761162

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie