Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hoorzitting over willem-alexandercentrale in Buggenum

Datum nieuwsfeit: 14-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

HOORZITTING OVER WILLEM-ALEXANDERCENTRALE IN BUGGENUM

GS houden hoorzitting over Willem-Alexandercentrale in Buggenum KOLENVERGASSER: PROEFDRAAIEN VOOR EEN GROENE TOEKOMST

Gedeputeerde Staten gedogen dat Demkolec BV tot het einde van volgend jaar in de Willem-Alexandercentrale in Buggenum proeven doet met het vergassen van biomassa. De proeven moeten duidelijk maken of de centrale in de toekomst kan fungeren voor het opwekken van groene stroom. Vergassing van bijvoorbeeld kippenmest is een van de toekomstscenario's voor de centrale, waarbij volgens milieu-gedeputeerde De Waal twee vliegen in één klap worden geslagen: duurzame energie-opwekking én het verminderen van het mestprobleem. Op die manier is er meer kans dat de nieuwe, relatief schone vergassingstechniek die de centrale gebruikt ook na een overname in stand kan worden gehouden. De huidige eigenaar van Demkolec, SEP, verkoopt de centrale omdat SEP binnenkort ophoudt te bestaan.

Voor een toekomstige vergunning moet Demkolec een MER opstellen, waarvoor ook gegevens nodig zijn over het functioneren en de uitstoot van de vergasser bij toepassing van secundaire brandstoffen. In de aanvraag voor de gedoogbeschikking garandeert Demkolec dat de milieu-emissies tijdens de proeven niet toenemen. Volgende week houden Gedeputeerde Staten een hoorzitting over de centrale. Aan de orde zijn dan:

- de beschikking van GS om de proeven door Demkolec tijdelijk te gedogen,

- de ontwerp-vergunning in het kader van de Wet Milieubeheer voor het doen van proeven én

- de startnotitie MER, die past in de procedure voor een definitieve vergunning.
De hoorzitting vindt plaats op dinsdag 14 november om 19.00 uur in Café Oppe Berg in Buggenum.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie