Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Rijswijk praat met bewoners over toekomst

Datum nieuwsfeit: 14-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rijswijk

ers- en Nieuwsberichten...
Voor de toekomst van Rijswijk

Rijswijk, 10 november 2000

De komende maanden zet de gemeente Rijswijk een interactief proces in om met allerlei groeperingen in en om de stad te praten over de toekomst van Rijswijk. In de begrotings-raadsvergadering van dinsdag 14 november a.s. wordt het officiële startschot gegeven voor het proces dat uiteindelijk moet leiden tot de toekomstvisie voor Rijswijk. Tevens gaat vanaf dat moment de internetsite www.toekomst.rijswijk.nl de lucht in. Bovendien wordt de affiche met zogenaamde toekomstmodellen aan de gemeenteraad gepresenteerd, die vervolgens vanaf 15 november huis aan huis verspreid zal worden in Rijswijk.

Zo nu en dan vraagt een mens zich af: "Zit ik nog wel op het goede spoor?". Dat is goed, want het houdt je bewust, je hebt meer oog voor je omgeving en je ziet beter welke kansen zich voordoen. Wat voor mensen geldt, geldt ook voor organisaties en zeker voor de gemeente Rijswijk. Om te onderzoeken of we met z'n allen in de gemeente Rijswijk op het goede spoor zitten, maken we een toekomstvisie voor de stad. In deze visie wordt een jaar of 15 vooruitgekeken. De stadsvisie wordt niet vanuit het gemeentehuis bedacht maar samen met allerlei belanghebbenden.

De gemeente Rijswijk gaat de discussie aan met allerlei groepen uit de samenleving die verbonden zijn aan Rijswijk. Op de eerste plaats worden de bewoners uitgenodigd hun mening te geven. Daarnaast wordt veel waarde gehecht aan de mening van mensen die in winkels, bedrijven en instellingen werken in Rijswijk. Daarmee bedoelen we ook de mensen die werken in Rijswijk maar elders wonen, de zogenaamde dagburgers. Bovendien worden buurgemeenten en regionale organisaties (denk bijvoorbeeld aan de HTM en de Kamer van Koophandel) gevraagd hun beelden van Rijswijk in 2015 uit te wisselen. Kortom, om tot een zo compleet mogelijk beeld voor de toekomst van Rijswijk te komen, worden alle belanghebbenden van harte uitgenodigd om mee te praten.

Dat kan op een van de vijf discussiebijeenkomsten die in november en december door de hele stad heen georganiseerd worden. Ook kunt u meediscussiëren via internet (vanaf 15 november op www.toekomst.rijswijk.nl). In maart 2001 zal de gemeenteraad, met alle meningen op zak en na grondige afweging van belangen, een visie op de toekomst van de stad vaststellen.

Voor de discussiebijeenkomsten zijn vier zogenaamde toekomstmodellen uitgedacht. Ze schetsen allemaal een beeld van hoe Rijswijk er in 2015 uit zou kunnen zien. Dit wijkt in meer of mindere mate af van de huidige situatie. Men hoeft niet te kiezen tussen de modellen. De verschillende toekomstmodellen zijn slechts bedoeld om het gesprek op gang te helpen. Sommige zaken zullen mensen aanspreken en andere totaal niet. Hopelijk prikkelen de modellen om na te denken over de toekomst van Rijswijk. Het komt er in feite op neer dat mensen hun eigen "vijfde" toekomstmodel samenstellen. De toekomstmodellen zijn beschreven op een affiche, die vanaf 15 november huis aan huis wordt verspreid in Rijswijk.

Discussiebijeenkomsten

* Rijswijk-Zuid*
20 november 2000 19.30 - 22.00 uur Herberg Vlietzigt, Jaagpad 7 te Rijswijk.

* Rijswijk-Oost
27 november 2000 19.30 - 22.00 uur De Rijswijkse Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10 te Rijswijk.

* Rijswijk-West
6 december 2000 19.30 - 22.00 uur Wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1 te Rijswijk.

* Rijswijk-Ypenburg
11 december 2000 19.30 - 22.00 uur Basisschool De Vlieger, F. Diepenlaan 43 te Rijswijk.


*) Het pontje vaart speciaal voor deze gelegenheid
Discussiebijeenkomst voor bedrijven (Plaspoelpolder, Broekpolder, Hoornwijck e.d.)

* Plaspoelpolder
29 november 2000 16.30 - 19.00 uur Gebouw Europees Octrooibureau, Patentlaan 2 te Rijswijk

Mensen hoeven zich niet aan te melden voor de openbare discussiebijeenkomsten. Iedereen mag komen wanneer hij wil.

Informatie
Voor meer informatie over `de toekomst van Rijswijk':
* Internet: www.toekomst.rijswijk.nl (vanaf 15 november 2000)
* De gemeentepagina in Groot Rijswijk

* De gemeente Rijswijk, team Communicatie (tel.: 070 - 3959863)

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie