Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluiten B&W Leeuwarden

Datum nieuwsfeit: 14-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leeuwarden

Nieuws uit het college van b. en w. van Leeuwarden

Hieronder vindt u een overzicht van de door b. en w. genomen besluiten. Een compleet overzicht van de door b. en w. genomen besluiten kunt u vinden in de rubriek Raadsinformatie.

Graffiti-spuiters zwaarder aangepakt ¦ Horeca in Leeuwarden slaat goed figuur ¦ GSM-mast op sportpark Nijlân

Graffiti-spuiters zwaarder aangepakt

Het bekladden van winkelpuien en blinde muren in de binnenstad van Leeuwarden hangt iedereen zo langzamerhand de keel uit. Verschillende raadsleden hebben in de begrotingsvergadering het onderwerp ter sprake gebracht; in de nota's over leefbaarheid en veiligheidsbeleid wordt een hardere aanpak voorgesteld. In antwoorden op vragen van de VVD-fractie benadrukken b. en w. nog eens dit beleid. Er komt een systeem van registratie (spuiters laten vaak een `tag' als persoonlijk stempel achter) waarmee daders kunnen worden opgespoord en gedwongen de verwijdering van hun `inspanningen' te betalen.

Besluit: 14 november

Horeca in Leeuwarden slaat goed figuur

In opdracht van het gemeentebestuur is het horecabeleid aan een evaluatieonderzoek onderworpen door het bureau Eysink Smeets en Etman. Het bureau concludeert dat de situatie in de Leeuwarder binnenstad over het algemeen een positief beeld oplevert. Men is tevreden over de geboden kwaliteit; de overlast en onveiligheid vallen erg mee; er is een betere samenwerking en afstemming tussen alle partijen. Het adviesbureau komt met een reeks aanbevelingen voor een meer integrale aanpak. Er wordt geadviseerd om een werkgroep horecabeleid in te stellen. Burgemeester en wethouders nemen dit advies over en sturen de evaluatienota ter behandeling naar de commissie voor bestuur en middelen.

Besluit: 14 november

GSM-mast op sportpark Nijlân

Er komt een veertig meter hoge mast voor mobiel telefoonverkeer op het sportpark Nijlân. Dutchtone wordt de eigenaar maar de gemeente dringt er op aan om ook andere aanbieders gebruik te laten maken van de zendmast. De mast komt op 200 meter afstand van woningen en wordt zo verdekt mogelijk opgesteld tussen het groen van de bomen.

Besluit: 14 november


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie