Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: conceptueel beslismodel voor investeringen in ICT

Datum nieuwsfeit: 14-11-2000
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Nijmegen Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in de eerste helft van november plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

Di 14-11-2000 Een conceptueel beslismodel voor investeringen in ICT

13:30 uur Mw drs. C.M.H.A Deckers (Beleidswetenschappen)

Titel proefschrift: Get I(C)T right. Een conceptueel beslismodel voor
investeringen in informatie-
en communicatie technologie
Promotor: Prof. dr. B. Prakken

Bij het plegen van investeringen is een goede besluitvormings-procedure van essentieel belang. Dit geldt ook voor investeringen in informatie- en communicatietechnologie (ICT). Niet alleen omdat de bedragen die daarmee gemoeid zijn van aanzienlijke omvang zijn, maar tevens doordat er sprake lijkt te zijn van een produktiviteitsparadox. Een goede besluitvormingsprocedure sluit het maken van verkeerde beslissingen niet uit. Het geeft een gestructureerde onderbouwing en ondersteuning bij het nemen van beslissingen. Een van de huidige problemen die zich voordoet bij besluitvorming is dat mensen te snel oplossingsgericht denken. Dit geschiedt voordat het probleem helder is gedefinieerd en daarover met alle betrokkenen consensus is bereikt. In dit proefschrift is een conceptueel beslismodel voor investeringen in IT ontwikkeld, met verschillende fasen.

Mw. Deckers (Amsterdam) is controller in de gezondheidszorg. Email: (FECDS@SLZ.NL)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie