Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie positieve imagocampagne allochtone jongeren Utrecht

Datum nieuwsfeit: 14-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
14 november 2000

Subsidieprogramma maatschappelijke zorg
Subsidie voor positieve imagocampagne allochtone jongeren

Het Multicultureel Instituut Utrecht zal een project uitvoeren ter versterking van de sociale samenhang in de provincie. Deze provinciale instelling wil een positieve imagocampagne voeren over allochtone jongeren. De beeldvorming van allochtone jongeren wordt vaak nog bepaald door het gedrag van ontspoorde jongeren, terwijl de maatschappelijke positie van deze groep over de gehele linie de laatste jaren aanmerkelijk is verbeterd. Met een publicatie en een video over de vele voorbeelden van geslaagde allochtone jongeren wil het Multicultureel Instituut Utrecht dit beeld bijstellen. De provinciale bijdrage voor deze publiciteitscampagne bedraagt 25.000 gulden.

Vrijwilligerswerk voor actieve 50-plussers
De provincie Utrecht vergrijst. Reden voor GS om in het subsidieprogramma voor maatschappelijke zorg en participatie extra aandacht te besteden aan de positie van ouderen. Speciaal voor deze groep werkt de provincie mee aan een project dat wordt georganiseerd door het Landschapsbeheer Utrecht en de Samenwerkende Bonden van Ouderen. De bedoeling is om actieve 50-plussers in de provincie Utrecht te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk in het landschapsonderhoud. Met een provinciale subsidie van ruim 20.000 gulden zullen hierover verspreid over de provincie in totaal tien informatiebijeenkomsten worden georganiseerd.

Voor nadere informatie: Ron van Dopperen, 030 - 258 3196 of ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie