Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Recordgrote ozongat Antarctica nu al gesloten

Datum nieuwsfeit: 14-11-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nieuws op KNMI-site
dinsdag 14 november

Recordgrote ozongat Antarctica nu al gesloten

Het ozongat boven Antarctica, dat jaarlijks in het najaar (voorjaar boven de Zuidpool) ontstaat, was al op 9 november verdwenen. Dat is, volgens ozononderzoeker Marc Allaart van het KNMI, eerder dan in andere jaren. In 1996, 1998 en 1999 lag de "sluitingsdatum" pas in de eerste week van december.

Het Antarctische ozongat was dit jaar wezenlijk anders dan de laatste jaren. Het was niet alleen eerder verdwenen maar het ontstond ook een week eerder dan we gewend zijn. Bovendien was het, met een omvang van 26 miljoen vierkante kilometer, het grootste ozongat ooit gemeten. Zowel op 7 als op 12 oktober trok het ozongat over bewoond gebied; het raakte net de punt van Zuid-Amerika.
Voor meer informatie over het ozongat boven Antarctica, verwijzen we u naar onze internet-site: www.knmi.nl/voorl/nieuws/lanilang.htm#ozon

Bij gebruik van informatie "bron: KNMI" vermelden s.v.p.

met vriendelijke groeten,

Monique Somers

persvoorlichter KNMI
Postbus 201
3730 AE De Bilt
e-mail : (somers@knmi.nl)
tel.: 030 - 2206 386

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie