Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nd-Holland werkt niet mee aan legalisering golfbaan

Datum nieuwsfeit: 14-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland


Dreef 3, Haarlem
Postbus 123
2000 MD Haarlem
Datum 14 november 2000 Bureau Communicatie
Tel (023) 514 44 52

Onderwerp Golfbaan Wervershoof Fax (023) 514 41 55

www.noord-holland.nl
Email:

bjz.communicatie@
noord-holland.nl

Geen medewerking van provincie voor legalisering golfbaan De Vlietlanden

Gedeputeerde Staten werken niet mee aan legalisering van de golfbaan De Vlietlanden in de gemeente Wervershoof. Gedeputeerde Staten geven hiervoor twee redenen. De golfbaan ligt voor een belangrijk deel in een natuurgebied dat te zijner tijd wordt ontwikkeld en de golfbaan past niet in het streekplan. GS willen wel meedenken met gemeente en regio over een alternatieve locatie voor een 18-holes golfbaan.

Het gaat in Wervershoof om een illegaal aangelegde 9-holes golfbaan.Bewoners/eigenaren van een nabijgelegen huisjesterrein verzochten de gemeente Wervershoof het huidige bestemmingsplan te handhaven. Het gemeentebestuur heeft bij de provincie gepeild of die bereid is de golfbaan te legaliseren.

Voor GS is de natuurbescherming het belangrijkste argument de golfbaan niet te legaliseren. Het huidige bestemmingsplan en het inrichtingsplan voor het nieuwe reservaatgebied zijn voor de provincie het uitgangspunt. Het inrichtingsplan is goedgekeurd door het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. In dit plan is geen plaats voor een golfbaan. Ook voor het overgangsgebied geldt dat het natuurgebied is, net als het aanliggende natuurgebied langs de Grote Vliet. Het natuurgebied is vooral van belang als weidevogelgebied en staat recreatief medegebruik toe. Onder recreatief medegebruik verstaan we spelen, picknicken, wandelen en fietsen.

Inlichtingen voor de pers: Sigrid Raben, bureau Communicatie, tel. (023) 514 40 07 Inlichtingen voor anderen: Ton Lucas, afdeling RWB, tel. (023) 514 32 30

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie