Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aedes vindt Remkes koppig over verkoop huurwoningen

Datum nieuwsfeit: 14-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Aedes: Remkes koppig over verkoop huurwoningen

Hilversum, 14 november 2000

Aedes vereniging van woningcorporaties vindt staatssecretaris Remkes koppig als het gaat over de verkoop van huurwoningen. In de nota Wonen geeft Remkes aan
-net als in de conceptnota - dat er de komende tien jaar 500.000 corporatiewoningen moeten worden verkocht. 'Remkes nuanceert het beleid wel, maar blijft vasthouden aan niet-realistische aantallen. 'Wij zijn voorverkoop en dat gebeurt ook, daar waar er vraag is en het past in lokaal woonbeleid. Eigen-woningbezit moet geen doel op zich zijn, maar moet bijdragen aan de keuzevrijheid van woonconsumenten', aldus algemeen directeur mr. W.D. van Leeuwen van Aedes in een eerste reactie.
Van Leeuwen wijst erop dat naast Aedes ook alle adviesorganen van de regering negatief hebben gereageerd op de verkoop van zoveel corporatiewoningen. 'Dan is het vasthouden aan 500.000 woningen onbegrijpelijk', zegt Van Leeuwen. Aedes ziet de gedeelde hoge ambities van woningcorporaties en politiek op het brede terrein van wonen, woondiensten en woonmilieus nu vertaald in ruimte om als maatschappelijke ondernemers slagvaardig te opereren. Belangrijke beperkende en volgens Aedes onwerkbare voorwaarden komen in de definitieve nota Wonen niet meer voor. Corporaties moeten wel kunnen motiveren dat hun activiteiten in het brede werkdomein een 'substantiële en causale bijdrage' leveren aan hun kernactiviteiten. 'Maar dat spreekt voor de corporaties vanzelf', aldus Van Leeuwen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie