Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gerichtere aanpak nierschade na longtransplantatie

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Gerichtere aanpak nierschade na longtransplantatie

Mensen die een nier-, hart- of longtransplantatie ondergaan krijgen medicijnen die de afweer onderdrukken. De meest gebruikte afweerremmer, ciclosporine, gaat echter ten koste van de nierfunctie. Uit het onderzoek van de internist Jan Broekroelofs blijkt dat de nierschade na een longtransplantatie aanzienlijk is, maar ook dat sommige patiënten meer risico lopen dan andere. Door de identificatie van risicogroepen wordt het mogelijk om gericht preventieve maatregelen te nemen. Broekroelofs promoveert op 15 november 2000 aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Het Academisch Ziekenhuis Groningen startte tien jaar geleden als eerste centrum in Nederland met longtransplantaties. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie