Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer gelijkheid bij gesubsidieerde kinderopvang Tilburg

Datum nieuwsfeit: 15-11-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

15-11-2000

Meer gelijkheid bij gesubsidieerde kinderopvang

Vanaf 1 januari 2001 verandert de verdeling van gesubsidieerde plaatsen voor kinderopvang in de gemeente Tilburg. Het Service Bureau Kinderopvang is door de gemeente Tilburg aangewezen als stedelijk bemiddelaar. In de nieuwe opzet zijn meer instellingen waar ouders die in aanmerking komen voor een subsidieplaats terecht kunnen. Ook zal er dan één centrale wachtlijst zijn. Ook is gekozen voor een andere manier van financiering.

Werkwijze
Tot nu toe waren er slechts een paar instellingen waar ouders terecht konden met gesubsidieerde kinderopvang. Ouders die in aanmerking kwamen voor een subsidieplaats, konden alleen terecht bij één van deze instellingen. Daarnaast zijn er bij deze instellingen zeer verschillende wachttijden voor het plaatsen van een kind. Met de nieuwe methode kan de stedelijk bemiddelaar de beschikbare subsidieplaatsen verdelen over alle instellingen in de stad. Bovendien zal sprake zijn van één centrale wachtlijst. Ouders bovenaan de wachtlijst kunnen tercht voor een subsidieplaats bij een kindercentrum naar hun keuze. Ouders krijgen hierdoor een grotere keuzevrijheid en de subsidieplaatsen worden beter over de stad verdeeld. De opvang van kinderen die al gebruik maken van een subsidieplaats kinderopvang blijft ongewijzigd.
Voor de functie van stedelijk bemiddelaar is na een meervoudig onderhandse aanbesteding gekozen voor het Service Bureau Kinderopvang te Tilburg. Dit bureau is gekozen vanwege de bekendheid met het Tilburgse werkveld en de prijsopgave.

Financiering gesubsidieerde plaatsen kinderopvang Het college heeft ook besloten een andere manier van financiering te gebruiken bij gesubsidieerde kinderopvang. Voorheen werd vooraf per instelling een bepaald aantal subsidieplaatsen vastgesteld, waarbij een minimale bezettingseis werd gesteld. Nu worden alleen de werkelijk bezette plaatsen gesubsidieerd en worden de administratiekosten apart inzichtelijk gemaakt. De totale kosten voor de subsidieplaatsen kinderopvang, inclusief bemiddeling en administratie bedragen in 2001 f 4.675.216,--. Hiermee worden 167 kindplaatsen dagopvang en 225 kindplaatsen naschoolse opvang gefinancierd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie